Sara Schrijft: Marketingpogingen deel 4

Ik heb de voorbije weken al wat meer informatie gegeven over mijn boekpromotie. Ik houd jullie op de hoogte van mijn marketing gedurende vijf weken, waarin ik jullie stap voor stap uitleg hoe ik de promotie aangepakt heb. En natuurlijk vertel ik jullie wat het resultaat is van mijn pogingen. In de column van vandaag bespreek ik koffiehuizen en flyers.

Koffiehuizen

Ik hoor je al denken koffiehuizen? Wat hebben die te maken met de promotie van een boek? Wel voor mij was dit heel belangrijk. Ik heb namelijk het idee dat veel mensen lezen onder het genot van een kopje koffie of thee. Ikzelf doe dit namelijk ook. Ik heb weer op internet de adressen opgezocht van koffie- en theehuizen in België en Nederland. Daarna heb ik hen een email gestuurd om te vragen of ze mij wilden helpen met de promotie van mijn boek. Velen waren hiertoe maar al te graag bereid. Dus stuurde ik hen de flyers per email of per post toe zodat ze deze in hun zaak konden ophangen of leggen.

Eén van de uitbaters was zelfs zo enthousiast dat hij mijn boek gekocht en gelezen heeft. Echt super leuk. Ik ga dit zeker ook voor mijn volgende boek doen. Misschien dat ik dan wel fysieke exemplaren ga opsturen. Dit werkt misschien nog beter. Zo kunnen mensen het boek al inkijken terwijl ze een kopje koffie of thee drinken. En als ze het interessant vinden, kunnen ze het bestellen bij de boekhandel.

Flyers

Ik heb na het verschijnen van mijn boek ‘Vlinder uit cocon’ veel flyers uitgedrukt. Ik heb deze in de fitness gelegd en ook bij de kapper. Daarnaast heb ik de flyers achter ruitenwissers van auto’s gestoken en ook in een paar brievenbussen gegooid. Ik heb vooral gemerkt dat dit ontzettend veel tijd kost. Dit bleek echter geen verkoop op te leveren. Ik ben er nog over aan het nadenken of ik dit ook voor mijn volgend boek zo ga doen.

Volgende week zal het alweer de laatste column over mijn boekmarketing zijn. Voorlopig toch. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer columns zullen volgen als ik mijn tweede boek uitbreng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.