Sara Schrijft: Camp Nanowrimo 1

Beste lezer,

De komende twee weken deel ik met jullie mijn ervaringen van Camp Nanowrimo, een hele maand lang als een gek schrijven.

Image result for camp nanowrimo

In mei heb ik besloten deel te nemen aan het project camp nanowrimo dat plaatsvindt in juli. Bij camp nanowrimo is het de bedoeling om een bepaald aantal woorden te schrijven in één maand tijd. Ik had er al veel over gelezen en besloot om mee te doen. Nadat ik mij ingeschreven had op de website www.campnanowrimo.org , kon ik mijn profiel aanmaken en ook mijn schrijfproject online zetten. Op 1 juli begon ik dan te schrijven. Elke vrije minuut werd gebruikt om aan mijn boek te werken. Tijdens camp heb ik niets aan boekpromotie gedaan, maar dat ga ik binnenkort inhalen. Ik heb namelijk nog wat ideeën voor promotie. Maar dit zal ik verder toelichten in een andere blogpost.

Begin camp Nanowrimo

Vol goede moed ben ik aan deze schrijfmarathon begonnen. En het ging heel goed. Drie keer per week ga ik naar de fitness waar ik telkens anderhalf uur train. Vaak was ik ‘s ochtends iets te vroeg daar en moest ik in de auto wachten tot de fitness openging. Ik benutte deze tijd om wat ideeën uit te werken voor mijn boek. Ik had namelijk tijdens het kijken van een film veel ideeën opgedaan. Deze ideeën stonden geschreven in de applicatie Evernote op mijn smart phone. Ook tijdens het fietsen in de sportschool werd er geschreven. Vaak lukte het mij niet om veel te schrijven in de fitness, maar elk woord was een stap in de richting van mijn doel.

Voor aanvang van het camp heb ik thuis ook eerst een schrijfhoek ingericht. Ik gebruikte vaak mijn comfortabele leesstoel om te schrijven. Naast de stoel lag mijn tablet pc, pen en papier, en nog wat boeken met foto’s die mij moesten helpen als ik eens writersblock had.

Omdat ik tijdens camp ook moest werken had ik op voorhand twee verschillende Word documenten gemaakt. Op het werk werkte ik aan het verhaal. Thuis schreef ik de brieven die in het boek moeten komen. Nadien heb ik deze twee documenten dan samengevoegd. Dit bleek sneller te gaan dan gedacht. Op een uurtje tijd had ik alles samengevoegd. En ik maar denken dat ik er uren mee bezig zou zijn.

Ook tijdens werk

Ook tijdens mijn werkuren schreef ik door. Zodra ik een paar minuten tijd had, vlogen mijn vingers over het toetsenbord. Op rustige dagen kreeg ik veel gedaan. Tijdens de eerste week van camp was ik vrij teleurgesteld. Vol goede moed wou ik beginnen schrijven, maar mijn werk stak hier een stokje voor. Ik moest namelijk nog uren inhalen en mijn baas besloot dat nu het goede moment was. Elke dag moest ik een uur vroeger beginnen werken, gedurende een week. Dus had ik een uur minder tijd om keihard door te schrijven.

Gedurende de hele maand stond ik ‘s morgens vroeger op. Zo kreeg ik veel gedaan in de vroege ochtenduren. De telefoon zweeg en ik werd niet gestoord. Onder het genot van flink wat koffie lukte het mij goed om in de ochtend te schrijven. Dit verbaasde mij want ik moest elke dag van drie uur ‘ s middags tot elf uur ‘s avonds werken. Niet gemakkelijk dus om vroeg op te staan. Op het einde van de maand begon dit wel zwaar te worden. Ik was uitgeput door het vele schrijven en werken. Na camp heb ik dan ook twaalf uur aan een stuk doorgeslapen.

In mijn volgende blogpost vertel ik meer over mijn ervaringen tijdens Camp nanowrimo.

Tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.