Sara Schrijft: Boekmarketing 5

Dit is de laatste column over de boekmarketing die ik voor mijn boek ‘Vlinder uit cocon’ ga schrijven. Het kan zijn dat ik in volgende columns af en toe nog iets vertel over de marketing. Maar daarvoor zal ik eerst eens goed moeten nadenken over hoe ik mijn boek nog kan promoten en onder de mensen brengen.

Boekmarketing op blogs rugpijn

Aangezien het hoofdpersonage in mijn boek rugpijn heeft, kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar blogs over rugpijn. Ik heb deze blogs grondig gelezen en op een aantal posts gereageerd. Dit nam veel tijd in beslag. Daarna vermelde ik mijn boek in de reacties. Ik kreeg veel positieve reacties op de blogs, aangezien ik ook zelf schreef over de rugpijn die ik heb. Ik zal dit ook voor mijn volgend boek doen, hoewel het dan wel blogs zullen zijn over de ziekte Multiple Sclerose. Ik heb hiervan vooral geleerd dat ik niet de enige ben met rugpijn en dat we dezelfde frustraties delen.

Fysiotherapeuten

Ik heb besloten om ook fysiotherapeuten te vragen om flyers van mijn boek in hun praktijk te leggen. Ik contacteerde hen via email en stuurde hen de flyers op. Een heel aantal fysiotherapeuten wilden dit maar al te graag in hun wachtkamer neerleggen. Ik zal dit zeker ook doen voor mijn volgend boek.

Pinterest

Nog niet zolang geleden heb ik een account aangemaakt op Pinterest. Ik had hier al wat over gelezen op het internet. Eerst en vooral heeft het mij wat tijd gekost om uit te zoeken hoe Pinterest werkt en wat ik zou posten. Beetje bij beetje begon ik boards te creeëren die onzichtbaar zijn. Nu heb ik er een aantal en beetje bij beetje zal ik deze zichtbaar maken. Ik ben hier nog volop mee bezig. Ik zet ook deze blog op Pinterest. Verder deel ik artikels over schrijven en ontdek ikzelf veel handige tips op Pinterest. Ik heb wel gemerkt dat dit veel tijd kost. Maar ik zal zeker niet opgeven. En proberen om regelmatig iets te delen.

Dat was het voor vandaag. Ik hoop dat jullie iets opgedaan hebben van deze columns over marketing. Aarzel niet om mij te contacteren als u nog ideeën heeft voor promotie of geïnteresseerd bent in mijn boek. U kunt mij contacteren via mijn website of via email aan saraknockaert@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.