Het boek van …. Tessa IJmker

In de rubriek “Het boek van…” laten we steeds één lezer iets vertellen over een boek dat voor hem of haar een speciale betekenis heeft. Lijkt het je leuk om ook in deze rubriek te schitteren? Stuur ons dan een mailtje op redactie @ lekkerlezen . net, met als onderwerp “Het boek van…”

Deze keer: Tessa

Wie ben je

Naam: Tessa IJmker
Leeftijd: 22
Geslacht: Vrouw

Hoe zien je dagelijkse leven eruit: Ik ben student aan de Universiteit Utrecht. Naast studeren besteed ik ook veel tijd en liefde aan mijn blogs. Ik heb zowel een persoonlijke blog als een blog  met andere meiden die best veel tijd kosten.

Over het boek:

Titel: Voor Jou
Auteur: Jojo Moyes
ISBN: 9789032514853

Waar gaat dit boek over

Het boek “Voor jou” van Jojo Moyes gaat over een typisch dorpsmeisje dat op zoek is naar een baan. Het is zit allemaal niet mee om er een te krijgen, tot ze op een gegeven moment aangenomen wordt in een rijk gezin. Daar gaat ze een jonge man helpen die in een rolstoel zit (verder zal ik het niet vertellen, maar er gaat hierna nog genoeg gebeuren).

Waarom heeft dit boek je geraakt?

Ik was erg emotioneel bij dit boek, daarom las ik het vooral thuis. Het was een heftig boek om te lezen, ook al wist ik dat het allemaal verzonnen was. Dat vind ik zo’n raar fenomeen: je weet dat het nep is en toch vind je het erg en word je verdrietig. Als ik weet dat ik ga huilen lees ik het boek echt niet buitenshuis, ik vind het al erg genoeg dat ik thuis een emotioneel wrak word. Bovendien kon ik het boek niet wegleggen en heb ik het volgens mij in een keer uitgelezen.

Er waren heel veel mooie momenten in het boek. Van die momenten waar ik heel gelukkig werd. En de hoofdpersoon trouwens ook. Maar het boek liep heel verdrietig af en was ik die mooie momenten voor heel even vergeten. Voor de mensen die het boek niet kennen is het misschien niet leuk als ik het allemaal ga vertellen, maar voor de mensen die het boek kennen: toen ze de legging/maillot kreeg, of het dansen op de bruiloft. Hopelijk heb ik niets verraden.

De laatste pagina’s heb ik zelfs een beetje paniekerig gelezen. Alsof ik snel moest lezen omdat het dan misschien goed zou komen. Het heeft alleen niet geholpen (joh), het einde was nog steeds verdrietig. Het gaf mij een naar en verdrietig gevoel, bij het dichtslaan van het boek voelde ik mij zelfs leeg. Het was allemaal niet afgelopen zoals ik het graag wilde, en het einde was echt niet zoals het zou moeten zijn. Gelukkig was er ook nog een tweede deel, en hoe mooi dat tweede deel ook was, zo mooi als “Voor Jou” is die niet geworden.

Wat heeft dit boek je geleerd?

Ik weet niet of het boek mij ook heeft veranderd. Zoals ik al zei, het boek is natuurlijk gewoon verzonnen en dat maakt dat ik er na die tijd wel afstand van kan nemen. Het verhaal was heftig, maar nep. Ik ben dus nog gewoon dezelfde Tessa die ik al was, alleen wel een beetje meer fan van Jojo Moyes. Dat dan weer wel.

Zoals ze al vertelde heeft Tessa IJmker een blog waarop ze redelijk actief is. Popcornmeisjes kun je hier bezoeken.

Lees “Voor jou” zelf!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.