Het boek van … Marc-Jan van Dam

In de (nieuwe) rubriek “Het boek van…” laten we steeds één lezer iets vertellen over een boek dat voor hem of haar een speciale betekenis heeft. Lijkt het je leuk om ook in deze rubriek te schitteren? Stuur ons dan een mailtje op redactie @ lekkerlezen . net, met als onderwerp “Het boek van…”

Deze keer: Marc-Jan

Wie ben je

Naam: Marc-Jan van Dam
Leeftijd: 16 jaar jong
Geslacht: Man

Hoe ziet je dagelijkse leven eruit:

Ik ben een middelbare scholier die naast school zijn tijd vult met lezen, schrijven en basketballen.

Over het boek:

Titel: En ik herinner me Titus Broederland
Auteur: Auke Hulst
ISBN: 978 90 263 3347 7

Waar gaat dit boek over:

Titus en zijn broer zijn een tweeling. In de strenggelovige wereld waarin ze leven worden die gezien als Duivelskinderen. Alles in deze wereld bestaat uit geloven en het winnen van grondstoffen. Ze leven op het land van hun vader. Hun koninkrijk, hun bos. Maar dan voltrekt zich een catastrofe die hen uit hun vertrouwde ‘koninkrijk’ jaagt en gaan ze op zoek naar de zee, die tot dan toe alleen in hun dromen bestaat.

Waarom heeft dit boek je geraakt?

Zowel ik als mijn omgeving was erg rustig. Ik was niet gestrest en heb “En ik herinner met Titus Broederland” erg ontspannen gelezen. Dit in combinatie met de mooie schrijfstijl van Hulst en het prachtige verhaal, heeft gemaakt dat dit boek bij mij binnen kwam denk ik.

Ik ben zelf een deel van een tweeling, net als Titus en zijn broer. Titus en zijn broer echter, mochten dit eigenlijk niet zijn. Dat maakte dat er over ging nadenken en besefte dat het eigenlijk best bijzonder is als je deel bent van een tweeling.

Dit boek heeft mij ten opzichte van poëtische literatuur zeker doen veranderen. Ik ben het meer gaan waarderen. Auke Hulst heeft met dit boek een voltreffer als het gaat om een poëtische roman. Dit was zeker niet het laatste boek dat ik van hem ga lezen.

Marc-Jan heeft een eigen blog, daarop schreef hij eerder over dit boek


Lees “En ik herinner me Titus Broederland” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.