Zijn wie je werkelijk bent – Dalai Lama

Titel: Zijn wie je werkelijk bent
Auteur: Dalai Lama en Jeffrey Hopkins
Uitgeverij: Xander
ISBN: 978 94 016 0214 3

In “Zijn wie je werkelijk bent” wil de Dalai Lama ons leren om de wereld met meer liefde tegemoet te treden. Hij hanteert hierbij de filosofie dat je eerst jezelf moet beschouwen en liefde van binnenuit moet ervaren. Hiertoe betoogt hij eerst dat het “IK” niet inherent  bestaat.

Voor het concept van het niet-inherent bestaan van IK trekt hij de eerste 2/3e delen van het boek uit. Niet onnodig, want het is een concept dat voor een westerling lastig te volgen is. Dalai Lama is zich hiervan bewust en neemt je stapje voor stapje mee, om je vervolgens te ragen de laatste stap te overdenken. Vervolgens leert hij ons de liefde te contempleren op empathie en op de vergankelijkheid te reflecteren.

Maar helaas (voor mij) ben ik op dit punt de draad volledig kwijtgeraakt. Dat ik niet-inherent besta kon ik nog wel volgen, maar daarna gaat de redenering van de Dalai Lama me volledig boven de pet. Eerdere boeken van de Dalai Lama waren nog wel te volgen, dus ik heb het volste vertrouwen dat ook dit boek een “Wijs Boek” is. Maar helaas, deze Dwaas kan de wijsheid niet bevatten. Misschien zou het dus goed zijn om dit boek opnieuw uit te brengen, maar dan wat begrijpelijker.

Waardering: 6,5/10


Lees “Zijn wie je werkelijk bent” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.