Eindeloos Geluk – Gabrielle Bernstein

Titel: Eindeloos geluk
Auteur: Gabrielle Bernstein
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 978 94 005 0401 1

Nadat ik vorige maand “Leven vol Overgave” van Gabrielle Bernstein las, was ik erg benieuwd naar het volgende boek “Eindeloos Geluk”. “Leven vol Overgave” liet me achter met gemengde gevoelens. Het was een boek dat me af en toe wist te raken, maar wat ik regelmatig totaal niet kon volgen.

Ik was erg nieuwsgierig naar het nieuwe boek, dat belooft dat je positieve veranderingen als nieuwe leefwijze kunt invoeren. Hoe je van “geluk” je levenswijze kunt maken.

Hiertoe heeft Bernstein een cursus gemaakt die je op verschillende gebieden kunt inzetten: Leren voelen, positiever worden, je relatie. Bij al deze thema’s heeft Bernstein een aanpak, die eigenlijk slechts op details afwijkt van de andere thema’s. Je gaat iets “omdenken“, vervolgens ga je dit omdenken doen tijdens het bewegen, dan wat meditatie en ing-schrijven.

Doordat ze dezelfde approach op vele terreinen inzet, wordt het boek nogal repetitief. Bernstein ziet het luisteren naar je ~ing (innerlijke gids) als zo essentieel dat enorm veel voltooide deelwoorden deels gecursiveerd worden (beweging, omdenking). En dat wordt op den duur echt bloed-irritant.

Tenslotte verwijst het boek vaak naar een geleide meditatie die je zou kunnen horen op www.addmoreing.com. Maar helaas, die site is al uit de lucht. Je wordt doorgeleidt naar Bernsteins meer algemene site, waar haar events en boeken worden aangeprezen. Meditaties? Niet te vinden…

Jammer.

Waardering: 5/10


Lees “Eindeloos Geluk” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *