Wat belangrijk is – J.K. Rowling

Titel: Wat belangrijk is
Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8370 8

Heb jij een eindexamenkandidaat in je omgeving? Overweeg dan om “Wat belangrijk is” cadeau te geven. Dit boekje bevat een speech die J.K.  Rowling (auteur van de Harry Potter-serie) gaf voor de afgestudeerden van de Universiteit van Harvard. Haar wijze woorden zijn een inspiratie voor de geslaagden en troost voor hen die op herexamen moeten.

Rowling stelt in haar verhaal twee belangrijke vragen: hoe kunnen we ons falen omarmen en hoe kunnen we onze verbeeldingskracht gebruiken voor het goede.

Ze put uit haar eigen verleden om deze belangrijke kwesties te bespreken. Hiermee krijg je een inkijkje in het leven van deze vrouw van wie we de naam en het werk zoveel beter kennen dan de persoon. Ze toont hetzelfde inzicht en diepgang die je ook in de Harry Potter boeken tussen de regels kon vinden. Alleen wordt het hier net even wat explicieter, concreter gemaakt.

“Wat belangrijk is” telt slechts 74 pagina’s, maar bevat een leven aan inspiratie en wijsheid. Een geweldig cadeau voor iedereen die aan de vooravond staat van een belangrijke verandering in zijn of haar leven.

Waardering: 8/10


Lees “Wat belangrijk is” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.