Niets meer aan doen – Christine Carter

Titel: Niets meer aan doen
Auteur: Christine Carter
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7367 9

Weer een nieuw boek over hoe je gelukkig kunt worden in het leven. Maar heeft Carter nu echt iets toe te voegen aan de meterslange rij die je nu al in de grotere boekhandels aantreft?

Wel als het aankomt op simpelheid. De structuur van de delen en hoofdstukken geeft al aan hoe zij het ziet: Neem rust, doe dingen op routine, bevrijd jezelf, bouw aan je relaties en verdraag enig ongemak. Dat is het. Simpel, toch?

18 pagina’s aan literatuurverwijzingen naar wetenschappelijke onderzoeken en theorieën en 21 pagina’s met andere verwijzingen laten zien dat het misschien toch wat lastiger is. De waarde die Carter toevoegt aan de schijnbaar oneindige lijst van theoretische kennis is: overzicht en vereenvoudiging. Zij heeft al die artikelen met onmogelijk lange titels voor ons gelezen en vertaald naar de praktijk, vooral haar eigen wereld: die van een moeder in een samengesteld gezin dat haar gezinsleven combineert met een carriére.

Zoals wel vaker met dit soort boeken is het boek duidelijk geschreven voor een vrouwelijke doelgroep. Wilde gok: dat zal te maken hebben met het feit dat vrouwen meer interesse in dit soort materie hebben. Daardoor is de praktijk waarnaar Carter vertaalt voor mannen iets minder herkenbaar. Maar ook wij kunnen er iets aan hebben.

Heb je echter al tientallen van dit soort boeken gelezen (kijk alleen al eens bij onze site naar de categorie “Persoonlijke groei” (https://lekkerlezen.net/boeken-non-fictie/persoonlijke-groei) dan is het misschien zaak om dit boek eens NIET te lezen. In plaats daarvan is het misschien tijd dat je alles wat je geleerd hebt gewoon eens gaat DOEN!

Waardering: 7,5/10


Lees “Niets meer aan doen” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *