Haal meer uit je leven met mindfulness – Marisa Garau

Titel: Haal meer uit je leven met mindfulness
Auteur: Marisa Garau
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7440 9

Weer een nieuwe toevoeging aan de meterslange rij van boeken die je een beter leven beloven. De een zoekt het in het aanroepen van het Universum, de ander denkt dat time-management de oplossing is en weer een ander komt met een stuk “positief denken”. Marisa Garau gooit het over de boeg van Mindfulness, oftewel “leven in het nu”.

Volgens haar leven we allemaal als muizen in een plastic bak, terwijl een onderzoeker ons observeert. De onderzoeker noteert van alles, terwijl wij in ons kleine wereldje druk zijn met van alles. Maar als je naar boven kijkt, kun je als muis de uitweg zien. En dan gaat er een prachtige wereld voor je open. Het enige wat je hoeft te doen is mindfull te leven. Een recept voor zweverigheid? Dat valt mee. Goed, ze raadt je sterk aan om te mediteren en yoga te doen, maar eigenlijk is Garau redelijk down-to-earth.

Haar tips zijn praktisch: begin de dag niet met de negativiteit van het nieuws, maar geniet van het zetten van een kop koffie. Geef aandacht aan wat er gebeurt, zonder te piekeren over dingen waar je toch niets aan kunt veranderen. Geef bewust aandacht aan de goede dingen in je leven. En leer om niet meteen te reageren als er iets gebeurt, maar observeer het eerst.

De lessen van Garau zijn absoluut niet nieuw. Het Boedhisme is er groot mee geworden. En ook aanhangers van de Vipassana traditie zullen weinig nieuws horen. En ook de lezer die al meerdere van dit soort boeken heeft gelezen zal niet echt nieuwe dingen horen. De waarde van “Haal meer uit je leven met mindfulness” is dan ook voornamelijk gelegen in de toon. Een toon waarmee Garau een hele nieuwe doelgroep aanboort.

En ze is er lekker nuchter bij: “Mindfulness heeft me geen totaal ander mens gemaakt en het heeft absoluut niet al mijn zorgen weggenomen. Maar ik heb geleerd niet meer zo druk te zijn. Ik heb geleerd om op een natuurlijke manier te ontspannen waardoor ik met een heldere blik om me heen kan kijken.” (p.175). En dat wil ze jou ook leren. Reden om een mooi 8-weken trainingsschema bij te voegen. En natuurlijk een aanbieding voor een vervolgproduct. Dat komt dan weer een beetje commercieel over, maar goed: eerst die acht weken doorkomen.

Waardering: 6,5/10


Lees “Haal meer uit je leven met mindfulness” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.