Geluk op recept – Francois Geelen

Titel: Geluk op recept, een korte training voor de geest
Auteur: Francois Geelen
Uitgever: Milinda
ISBN: 978 90 603 0737 3

Zou het niet geweldig zijn als je gewoon naar de huisarts kon gaan voor een receptje “Geluk“, dat je dan bij de apotheek kunt ophalen? Helaas is dat niet hoe het werkt. Als je geluk wilt ervaren, moet je daar wat voor doen. In “Geluk op recept, een korte training voor de geest” deelt Francois Geelen zijn visie op wát het precies is dat je moet doen.

Train je geest

Francois Geelen gaat er vanuit dat geluk alleen bereikt kan worden wanneer lichaam en geest gezond zijn. Om het lichaam gezond te houden, gaan we naar de sportschool. In dit boekje leert hij ons hoe we onze geest kunnen trainen.

Hoewel “gelukkig zijn” voor iedereen een andere invulling kan hebben, helpt dit boekje iedereen die dit op zijn of haar eigen manier wil bereiken. Met meditatie, maar ook met praktische oefeningen en de nodige tools kun je werken aan het bereiken van “fundamentele veranderingen”. Waar veel boeken een beetje hellen richting ofwel mediteren, ofwel hele “aardse” oefeningen, heeft Geelen in dit boek een mooie balans tussen de twee weten te vinden.

Eén heel praktische tip is om ook te luisteren naar het “kompas in je hart” (wat in veel boeken als luisteren naar je intuïtie wordt omschreven).

“Happiest man in the world” aan het woord

Geelen baseert zich in zijn boek niet enkel op zijn eigen praktijk, hij haalt ook mensen aan als Matthieu Ricard, die ik voor lezing van “Geluk op recept” niet kende, maar die ook al een TED Talk heeft gevoerd vanuit zijn positie als “Happiest man in the world”. Behalve heel happy is deze Ricard ook nog eens natuurwetenschapper en filosoof. Dus enige autoriteit heeft deze man wel.

Persoonlijk heb ik het “geluk” nog niet helemaal bereikt, misschien moet ik de oefeningen wat serieuzer doen.

Waardering: 7,5/10


Lees “Geluk op recept” zelf!


Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.