De kunst van het geluk – Dalai Lama

Titel: De kunst van het geluk
Auteur: Dalai Lama, Howard C. Cutler
Uitgeverij:
Rainbow
ISBN:
978 90 41701619
Taal: Nederlands

Wat is het geheim voor een gelukkig leven? Een goede baan? Een lieve partner? Een hoop geld? Voor veel mensen is geluk afhankelijk van allerlei externe factoren. Howard C. Cutler praat met de Dalai Lama over de manier waarop je geluk vindt in het leven. Het geheim van geluk ligt volgens de Dalai Lama voor een groot deel in één woord: mededogen.

Maar wat is dat, mededogen? Hoe kun je het oefenen? En, is het niet eigenlijk een boek dat alleen interessant is voor boedhistische monikken? Allerminst: de Dalai Lama toont zich zijn reputatie van wijze man waardig. Veel vragen waar iedereen wel mee worstelt komen in het boek aan de orde, waarbij de auteur ook zijn eigen kwetsbaarheden durft te laten zien. Vaak stelt hij een -bewust- suggestieve vraag, die door de Dalai Lama op verrassende wijze weet te beantwoorden. Nooit is een antwoord eenvoudig, altijd komen de onderliggende aannames om de hoek kijken.

De Dalai Lama slaagt erin om lessen te geven die voor iedereen uitermate waardevol zijn. Lessen, die je in de gelegenheid stellen om in je eigen leven ook meer rust te creeëren. “De Kunst van het Geluk” is inspirerend, fascinerend, uitdagend en intellectueel prikkelend.

Absolute aanrader.


Lees “De Kunst van het Geluk” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.