De WC-Pedia – Het zwarte schaap

Titel: De WC-pedia
Auteur: Red. Het Zwarte Schaap
Uitgever: Karakter
ISBN 978 90 452 1233 3

Wat een poep-boek is dit zeg. Echt, ideaal: je neemt plaats op het kleinste kamertje, slaat dit boek open en zodra je klaar bent, weet je weer iets meer.

WC-Pedia is dan ook geschreven als toilet-lectuur. Het staat bol van de weetjes, gerubriceerd in 17 onderwerpen. Dat varieert van Muziek of Kunst via Culinair naar dingen als Wetenschap en Geschiedenis. Er is zelfs een hoofdstuk “Hoe hoort het eigenlijk”, wat ik eigenlijk wel een grappig onderwerp vind, gezien de context waarin je dit boek leest. Maar wel een belangrijk onderwerp. Neem bijvoorbeeld de roltrap-etiquette. Het leven zou een stuk fijner zijn wanneer iedereen zich aan zo een simpele regel hield.

De meeste onderwerpen zijn van het soort “Goh, nooit over nagedacht”. Denk bijvoorbeeld aan de vraag hoe het kan dat vogels in de lucht nooit tegen elkaar botsen, of dat de term vandalisme afkomstig is van een Scandinavisch volk dat al plunderend door het oude Romeinse Rijk trok.

“De WC-Pedia” is een must-have voor iedereen die zo langzamerhand wel is uitgekeken op dat boekje met moppen over Sam en Moos. Leerzaam en onderhoudend. En trouwens ook enorm geschikt als cadeau.

Waardering: 7,5/10


Koop bij bol.com

 

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.