Schrijf je boek in 1 jaar – J. Zirkzee e.a.

Titel: Schrijf je boek in 1 jaar, schrijftips voor alle seizoenen
Auteur: J. Zirkzee, J. Hoogerwaard, M. Shanti
Uitgever: Paris Books
ISBN: 978 94 928 8354 4

Heb jij ook altijd al een boek willen schrijven? In 2018 zag de “Schrijfkalender” het levenslicht. Elke dag een tip over hoe je ervoor kan zorgen dat aan het eind van het jaar jouw eigen boek af was. Jacqueline Zirkzee, Jet Hoogerwaard en Michelle Shanti kregen hierop veel enthousiaste reacties. Alleen: “aan het eind van het jaar was het uit met de pret en was het kloeke blok adviezen uiteengevallen tot een berg papiertjes: leuk voor ee grabbelton, maar lastig om iets in terug te zoeken” (p.7).

Nu in boekvorm

Dus besloten ze de tips opnieuw samen te brengen. Dit keer in een boek. Het boek is nog steeds zo opgezet dat je in een jaar de seizoenen doorloopt: zaaien, groeien, verzorgen, oogsten. Tips die in de kalender waren opgenomen komen in het boek weer terug, zij het ietsje meer uitgewerkt. Ook krijg je regelmatig huiswerkopgaven mee, die je schrijfvaardigheden aanslijpen.

Sommige tips gaan over je schrijfstijl, anderen gaan over het vinden van inspiratie en weer anderen draaien om het creëren van de juiste randvoorwaarden om je schrijfproces soepel te laten verlopen.

Korte stukjes

Dat het boek een uitvloeisel is van een kalender is merkbaar. Er zitten veel korte stukjes in die zelfstandig lezen. Het doet me denken aan hoe je soms op de WC meerdere pagina’s van een kalender achter elkaar leest. Die opzet is echter positief, want om een boek te schrijven is één ding noodzakelijk: dat je ook gaat schrijven – en dus niet alleen maar blijft lezen.

Voor de ruim 1 miljoen Nederlanders die schrijversambities hebben is dit boek een aanrader.

Waardering: 7/10


Lees “Schrijf je boek in 1 jaar” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.