Human Design. De blauwdruk van je leven – G. Wernink, S. Leers

Titel: Human Design. De blauwdruk van je leven
Auteur: Guido Wernink & Sarah Leers
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 978 90 225 5901 7

“Human Design”heet een co-auteurschap te zijn van Wernink en Leers. Het boek vertelt echter alleen over de zoektocht van Wernink. Dat is jammer.

“Human Design” geeft uitleg over een systeem, waar je geboortedatum, -tijd en -plaats essentieel bij zijn. Via een berekening word je persoonlijk profiel weergegeven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van westerse en Oosterse wetenschap, zoals de I Tjeng, de astrologie en de chakraleer.  Uitgangspunt is dat je design al vastligt bij je geboorte. Het is aan jou om hieraan invulling te geven. Hoe meer je je design en de hierbij horende strategieën volgt, hoe makkelijk het leven gaat, omdat je vanuit jouw blauwdruk werkt.

Voor  je het boek ter hand neemt, raad ik je dan ook aan je persoonlijke design te berekenen. Dat maakt het lezen een stuk makkelijker. Gelukkig wordt in het voorwoord al aangegeven via welke website je je design kan bepalen. Terecht wordt erbij benoemd dat het aan te raden is hieraan een consult te koppelen om een en ander goed te begrijpen. De leer is te ingewikkeld om met een boek je weg in te vinden. Dat hem ik (nog) niet laten doen. Dat maakt het af en toe moeilijk om de uitleg over de verschillende centra, kanalen en poorten te volgen. Toch leest het boek makkelijk weg door de aanvulling van het persoonlijke levensverhaal van Guido en de voorbeelden die hij geeft bij de verschillende persoonlijkheidstypen.

Zoals al opgemerkt is het jammer dat niet ook de ervaringen van Sarah gedeeld worden. Het boek verhaalt vooral de zoektocht, maar is vervolgens erg kort over de resultaten van de bevestiging dat Human Design de methode is waarin Wernink zich verder diende te bekwamen om uiting te geven aan zijn doel in het leven.

De zoektocht van Wernink is herkenbaar, doch behoorlijk extreem. Wellicht voor mij herkenbaar, omdat mijn design laat zien dat ik tot hetzelfde type behoor.. Het verhaal van Leers had hierbij een goede aanvulling kunnen zijn voor degenen die een ander persoonlijkheidstype hebben om vast te stellen of Human Design weer een van de vele stromingen in de spiritualiteit is, of dat er werkelijk een kern van waarheid in schuilt. Ik heb nu slecht nog naar mijn design gekeken, maar ben nieuwsgierig gemaakt naar de uitkomsten van anderen. Ik herken genoeg dingen uit mijn persoonlijke design om het niet af te doen als lariekoek.

De ontstaansgeschiedenis klinkt me echter wel als een fantastisch verhaal in de oren. Maar ach, kent niet iedere leer een aantal mooie verhalen om het publiek te boeien? Ik denk dat ik toch maar eens een consult aanvraag.

Waardering: 7 van 10


Lees “Human Design. De blauwdruk van je leven” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.