Het begint met een idee – Carolien Vader / TEDx Amsterdam

Titel: Het begint met een idee, hoe ideeën de wereld kunnen veranderen
Auteur: Carolien Vader, TEDx Amsterdam
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 978 90 229 9914 1

Als je al een tijdje op het internet rondwaart, dan is het haast onmogelijk om TED niet te kennen. Ooit begonnen als ontmoetingspunt tussen de disciplines Technologie, Entertainment en Design is TED uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende congressen ter wereld. Zo toonaangevend dat de site TEDtalks een van de meestbezochte sites is. Hoe dat komt? Doordat ze hun slogan waarmaken. De sprekers hebben allemaal “Ideas worth spreading”. En dat verspreiden van ideeën doen ze op bijzonder inspirerende manier.

Behalve TED bestaan er sinds een paar jaar ook TEDx conferenties: onafhankelijk georganiseerd, met een licentie van de TED organisatie. Dit jaar vond er een TedX plaats in Amsterdam en wel met de prozaïsche titel TedX Amsterdam.
Het boek “Het begint met een idee” is samengesteld in het kader van dit Amsterdamse TED avontuur. Carolien Vader neemt ons mee op zoek naar de aard van ideeën. Hoe ontstaan ze? Dan gaat het om zaken als de werking van het brein, aangeboren creativiteit, de invloed van ons denken op onze cultuur, connectedness, de crowd, empathie en natuurlijk inspiratie.

Allemaal onderwerpen waar je zonder al te veel moeite een urenlang college over kunt geven. Zo een college waar een professor een monoloog houdt voor een (met een beetje geluk) halfvolle zaal. De andere helft ligt nog op bed. En van de aanwezigen zitten er twee geboeid te luisteren, de rest zit op facebook te farmvillen. Dit boek is echter gelinkt aan TED, dus je krijgt in een noodtempo enorm veel informatie te verwerken. Maar dan wel op zo een manier dat je meer wilt. Meer! MEER!! Superboeiend, inspirerend en verrijkend.

Dat is TED. En dat is ook dit TEDx Amsterdam boekje.

Waardering: 9/10


Lees “Het begint met een idee” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *