Zet je zaak op de kaart – Elja Daae

Titel: Zet je zaak op de kaart in 60 minuten
Auteur: Elja Daae
Uitgever: Haystack
ISBN:  978 94 612 6106 9

Elja Daae behoort tot de Nederlandse digital-natives. Ze leeft, eet en ademt het internet. En ze profileert zich als dé autoriteit op het gebied van zakelijk bloggen. En dus komt ze met een aantal handzame boekjes die je als handleiding kunt gebruiken om als ondernemer je eerste stapjes te zetten als online marketeer.

Eerder schreef ze al over LinkedIn Marketing, emailmarketing, bloggen, seo en nog meer onderwerpen. En nu komt daar dus dit boekje bij. In “Zet je zaak op de kaart in 60 minuten” richt ze zich op de kleinere, lokale ondernemers, die normaal gesproken vooral in de echte wereld werken. Ondernemers die niet van nature online zitten. Het restaurant in de stad, het koffietentje om de hoek, de kroeg, de bakker, de slager. Volgens Elja moet iedereen online te vinden zijn, want anders verlies je klanten. Die gaan namelijk steeds vaker online om bedrijven te vinden, dus als je daar niet tussen staat.

De dingen die ze de ondernemer leert zijn niet ingewikkeld. Het gaat echt om het laaghangende fruit. Niets waar je een universitaire opleiding voor moet afronden. Maar gewoon, de stappen die weinig moeite kosten, maar veel opleveren, zoals aanmelden bij Google Maps. Of simpelweg het vermelden van je adres op elke pagina van je website.

Dit boekje doet bijna wat het belooft. Het is simpel, goed te volgen en helpt je je zaak vindbaar te maken. Alleen in 60 minuten lukt het niet. Lezen kostte me al 65 minuten, en dan heb ik nog niets van de aanbevelingen uitgevoerd!

Maar voor de drukke ondernemer is dit een uitkomst. Eén avondje een beetje werken en je hebt je online presence danig versterkt!

Waardering: 7,5/10


Lees “Zet je zaak op de kaart in 60 minuten” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *