We love communities – Maartje Blijleven

Titel: We love communities
Auteur: Maartje Blijleven
Uitgever: Nw. A’dam
ISBN: 978 90 468 2601 0

Communities‘ zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Communities kunnen klein zijn (een app-groep voor je gezin) of groot (een Facebookgroep met duizenden leden). Ze zijn allemaal goed, zolang ze maar waarde toevoegen. Communities zijn ook een buzz-word in het bedrijfsleven. Iedereen wil een community met trouwe leden die enorm actief zijn. Wij van www.lekkerlezen.net ook, daarom hebben we onze Facebookpagina (like, volg!) tenslotte opgezet. Maar de 100.000 leden hebben wij nog láng niet aangetikt.
Waarom lukt het de een wel om een succesvolle community op te zetten en worstelt de ander ermee? Maartje Blijvelen bouwt al sinds de eeuwwisseling communities. Ze is dus een echte expert. Tot haar verbazing was er nog geen goed handboek over het bouwen van communities. Dus schreef ze het boek “We love communities”.

Marketing, content en gestructureerd werken

“We love communities” is een echt “studieboek“. Het begin doet heel erg denken aan een cursus “hoe start ik een bedrijf”. Het gaat om doelen, strategie, doelgroepselectie, het vinden van de juiste toon. Daarna gaat ze in op content (met een contentkalender), het activeren van leden, alsmede het doen groeien (betaald en onbetaald) van de community.

Het boek is gestructureerd en overzichtelijk. Het bevat alle belangrijke aandachtsgebieden voor een community. Maar, heel eerlijk, ik raak er ook wat gespannen door. Want als ik deze community écht wil laten groeien, heb ik er een derde baan bij. En dat voor een platform dat volledig op vrijwilligers draait!

Geruststellend is dan te weten dat de vele experts die Blijleven aan het woord laat komen het niet altijd met elkaar eens zijn. De een vindt dat je alles vooraf moet doordenken, de ander gelooft in trial-en-error. Maar wat de mening ook is, ze zetten je aan het denken en inspireren tot actie.

Wat mijn actie gaat worden? Ik zou jou meer willen betrekken. Ik nodig jou -de bezoeker- uit om een comment achter te laten of ons een mail te sturen. Laat ons weten wat je mist, hoe onze site voor jou nog waardevoller kan worden. En, wie weet, wat jij zou willen bijdragen?

Waardering: 7,5/10


Lees “We love communities” zelf!

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Eén reactie

  1. Geef de recensent een berichtje terug als deze een recensie ingestuurd heeft. Deze heeft er tenslotte moeite voor gedaan om deze te schrijven. Zo voorkom je ook, dat er een recensie ergens in de mailbox blijft hangen en vergeten wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.