Van Zolderkamer tot Miljoenenbusiness – Huib Stam

Titel: Van Zolderkamer tot Miljoenenbusiness
Auteur: Huib Stam
Uitgeverij: Nw A’dam
ISBN: 978-90-468-0394-3
Taal: Nederlands

Van Zolderkamer tot Miljoenenbusiness gaat over de internetbedrijven die in Nederland tot instituten zijn uitgegroeid. Hoe zijn ze zo ver gekomen? Dat is de centrale vraagdoor het hele boek.

Dit boek is geen hoogstaande literatuur, maar een boekje dat lekker vlot wegleest. Het feit dat elk hoofdstukje met zo’n 10 pagina’s een op zichzelf leesbaar geheel vormthelpt daar zeker aan mee. Eigenlijk is het niet echt een boek te noemen, maar meer een verzameling artikelen, interviews, waarin “internet entrepreneurs” van het eerste uur vertellen over de geschiedenis van hun “bedrijf”. Legendes als Durk Jan de Bruin (Startpagina) en Ben Woldring (o.a. Bellen.com), maar ook de mensen achter nu.nl, hyves, independer et cetera vertellen voluit over hun begin.

Opvallend is dat het succes van veel van deze bedrijven meer geluk dan wijsheid was. Sommige internetondernemers klooiden in het begin maar wat aan, niet gehinderd door enige voorkennis.

Veelvoorkomende tip: wees volhardend. Houd vol, en blijf geloven in je concept: “Schaaf goed aan je idee. Praat erover, probeer goede feedback te krijgen. Ga ervoor en laat je niet tegenhouden door tegenslagen en mensen die zeggen dat het toch niet gaat lukken” (Raymond Spanjar, Hyves)

 


Van Zolderkamer tot Miljoenenbusiness zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.