Succes in zaken – Richard Branson

Titel: Succes in zaken, de businessgeheimen die niemand op school kan leren
Auteur: Richard Branson
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 978 90 225 6377 9

Er zijn op de wereld een paar mensen die wereldberoemd zijn geworden door hun zakelijk succes. Donald Trump, met zijn vastgoed, Bill Gates met zijn software, Steve Jobs met zijn kekke gadgets en natuurlijk Richard Branson met zijn… tja.. hoe moet je dat wereldrijk van bedrijven onder het Virgin-merk eigenlijk omschrijven?

In ieder geval, Branson is enorm succesvol en is daarmee een prima figuur om naar te luisteren. In “Succes in zaken, de businessgeheimen die niemand op school kan leren” zijn meer dan 76 lessen van Branson gebundeld. Lessen die zijn verzameld uit columns en artikelen die op diverse plekken verschenen zijn. Bijzonder boeiende lessen, waar je veel inspiratie uit kunt putten. Of je nu ondernemer bent, of ambitieuze werknemer, Bransons verhaal zet je aan het denken over je eigen situatie en nodigt uit tot actie.

Hierbij spreekt hij echter wel heel erg vanuit zijn eigen perspectief, waardoor het voor de wat meer introverten onder ons misschien wat geforceerd over kan komen. Ook is niet elk advies even toepasbaar, want wat moet je ermee, als iemand je -vanuit een hangmat op de Britse Virgin Islands- aanraadt om een inspirerende omgeving op te zoeken? Vooral als je vast zit tussen verplichtingen en geen idee hebt hoe je uit je kantoortuin moet ontsnappen? Op dit soort momenten vraag ik me lichtjes af of Branson nog wel in dezelfde wereld leeft als de meeste van ons. Gelukkig komen daarna hele bruikbare tips, bijvoorbeeld dat je toch vooral zélf actie moet ondernemen.

Ik moet bekennen dat ik bijna een sollicitatie brief opstuurde. Geen idee voor welke functie eigenlijk, maar Branson schrijft zo gedreven, dat moet haast wel de ideale baas zijn. “Succes in zaken” is vlot leesbaar (mede dankzij de korte hoofdstukjes) en is dus ideaal voor op het nachtkastje. Elke avond, voor het slapengaan één hoofdstukje en wie weet hoever je kunt komen.

Waardering: 7/10


Lees “Succes in zaken” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.