Leiderschap op een A4-tje – Menno Molendijk

Titel: Leiderschap op een A4-tje
Auteur: Menno Molendijk
Uitgever: Lev.
ISBN: 978 94 005 0136 2

Als je het voor elkaar krijgt om Willem Mastenbroek een voorwoord bij je boek te laten schrijven, dan heb je iets goed gedaan. Ik begon dus met extra interesse te lezen. In “Leiderschap op een A4-tje” brengt Molendijk “leiderschap” terug tot de essentie. Hij definieert hiervoor een viertal A’s, die je stuk voor stuk moet doorlopen:
Aansluiten, afspreken, aanspreken en afrekenen. Volgens Molendijk moet je eerst aansluiting met de ander maken om in staat te zijn om een goede afspraak te maken. Die afspraak is vervolgens absoluut noodzakelijk om een ander aan te kunnen spreken op zijn functioneren of presteren. En ten slotte kun je iemand pas ergens op afrekenen, als je hem of haar er eerder op hebt aangesproken.

Geen bedrijfskundig jargon dus, geen spannende modellen die vooral als vulling voor powerpoints gemaakt lijken te zijn, maar de essentie: het gesprek. Molendijk betoogt dat je, wanneer je leiding geeft aan mensen, hen ook als mensen moet behandelen. Dat klinkt misschien niet al te revolutionair, maar ik ken managers voor wie dit inzicht weleens nieuw zou kunnen zijn.

Molendijk put uit zijn eigen ervaring, naar eigen zeggen 20 jaar als consultant. Hij gebruikt anekdotes om zijn boodschap te illustreren. Hierdoor wordt het allemaal bijzonder aannemelijk (alsof het dat niet al was), maar af en toe vervalt hij wel in de valkuil die zovele managementboekenschrijvers ook niet ontwijken. Wéér een voorbeeld, weer een anekdote, waarbij je als lezer denkt “ja, nu weten we het wel”.

Molendijk schrijft met korte zinnen en gebruikt vetgedrukte en rode tekst om bepaalde accenten aan te geven. Makkelijk om vlot te lezen dus, niet al te moeilijk, maar taakgericht. Ideaal voor managers die eigenlijk helemaal geen tijd hebben. Dat roept alleen wel de vraag op: gaan die druk-druk-drukke managers nu wel ineens tijd vrijmaken om met hun mensen te práten?

Molendijk erkent dat het simpele dat hij voorstelt voor managers wel eens wat pittiger zouden kunnen zijn. Zelf vat hij het in zijn inleidend hoofdstuk als volgt samen: “In een notenboek is dit waar dit boek over gaat:
– Leiders die niet kunnen of willen kijken
– De pijn van het veranderen
– De pijn van de leider die verantwoordelijk is voor het veranderingsproces in de organisatie

“Leiderschap op een A4-tje” doet haar titel dus eer aan, want de hoofdboodschap past makkelijk op één velletje papier. Het kan zelfs nog korter: doe eens normaal tegen je mensen.

Waardering: 7/10


Lees “Leiderschap op een A4-tje” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.