Hoe je goed gevonden wordt – Tom Scholte en Joris Coppes

Titel: Hoe je goed gevonden wordt, profileer jezelf met social media
Auteur(s): Tom Scholte en Joris Coppes
Uitgeverij: Van Duuren Management
ISBN: 978 90 896 5124 2

Je hoort het wel vaker: het gaat er niet om wat je kan, maar wie je kent. Wat dat betreft is het boek “Hoe je goed gevonden wordt” een must voor de professional. Want steeds meer moeten professionals het niet hebben van de borrels, maar van hun aanwezigheid op LinkedIn, twitter of andere sociale media.

Tom Scholte en Joris Coppes bieden in “Hoe je goed gevonden wordt” een handig overzicht van de belangrijkste sociale media en de stappen die je moet zetten om een goede online aanwezigheid en reputatie op te bouwen. Ze springen niet meteen in het diepe, maar zetten je eerst aan het denken over je eigen “merkwaarden”. Wie wil je zijn? Voor welke klussen wil je gevraagd worden? Welke indruk wil je bij anderen achterlaten? Dit vertaalt zich in een aantal zoekworden, die je weer uitwerkt in je persoonlijk (professioneel) profiel.

Vervolgens is het zaak om met dit persoonlijk profiel de boer op te gaan. De auteurs richten zich hierbij op de in Nederland populairste media: LinkedIn en twitter, maar ook facebook komen uitgebreid aan bod. Ook belichten ze wat kleinere media, die wel degelijk van groot belang kunnen zijn voor je eigen profilering: Google+, Youtube en Slideshare, plus nog een aantal kleinere.

Als redelijk ervaren Social Media mens (ik zat in de Nederlandse voorhoede van de LinkedIn members) komt het meeste wat Scholte en Coppes beschrijft me zeer bekend voor. Eigenlijk had ik gewild dat dit boek er al jaren geleden was. Ik moest het toendertijd uitzoeken met niet-altijd-even-duidelijke-faqs, terwijl er nu een enorm overzichtelijk en makkelijk te begrijpen handleiding ligt waarmee je in no-time je online profiel opstelt. Althans, het technische stuk. De echte inhoud, daar moet je nog wel altijd de tijd voor nemen. En ik moet bekennen, ook voor mij als zelf-verklaard gevorderde SM-er zitten er de nodige nieuwe dingen in.

“Hoe je goed gevonden wordt” is handig, overzichtelijk, duidelijk en erg leerzaam.

Waardering: 7/10


Lees “Hoe je goed gevonden wordt” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.