Het Anti-sleurboek – Bart Flos

Titel: Het anti-sleur boek, Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf
Auteur: Bart Flos
Uitgeverij: Haystack
ISBN: 978 94 612 6029 1

Voor sommige mensen is het elke dag weer een feestje om naar het werk te mogen. Voor anderen is het een verschrikkelijke sleur. Voor die laatste groep heeft Bart Flos het Anti-sleurboek geschreven. Hij benadert de sleur van twee kanten: de sleur door verveling en de sleur door overbelasting.

De opbouw van het boek is zoals je zou verwachten: wat is werk, waarom werken we? Wat is sleur? Wat veroorzaakt sleur.
Allemaal heel mooi geïllustreerd met voorbeelden en anekdotes die de zaak verduidelijken, maar tegelijkertijd soms ook onhandig zijn in de timing, omdat ze je leespatroon soms wild doorbreken.

Afgezien van de plaatsing van de voorbeelden is de opbouw van “het Anti-Sleurboek” dus prima, maar hoe zit het met de inhoud? Het boek komt prima uit de startblokken, met een redelijk standaardverhaal over hoe we van oermensen via wat tussenstappen en specialisatie tot onze huidige samenleving zijn gekomen. Maar ergens kakt het in, want als het gaat om het vinden van een oplossing, komt de auteur eigenlijk niet verder dan: denk eens na over wat je belangrijk vind in je werk, denk wat je hieraan wilt verbeteren en ga eens met je baas praten.

Tja….

Ik kan me goed voorstellen dat “het Anti-sleurboek” een mooi instrument is dat loopbaancoaches kunnen gebruiken om met hun cliënten aan de gang te gaan, maar als je een oplossing voor je werkgerelateerde problemen zoekt, dan heb je die met dit boek helaas nog niet gevonden. Jammer, want het thema had -met iets meer verdieping- zeker een bijzonder sterk boek kunnen opleveren. Nu blijft hij hangen op een kleine voldoende.

Waardering: 6-/10


Lees “het Anti-sleurboek” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.