Gezag – Mark van Vugt en Max Wildschut

Titel: Gezag
Auteur(s): Mark van Vugt & Max Wildschut
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 978 94 005 0195 9

Leiderschap. Hoeveel boeken zijn er al niet over dit thema verschenen? Heeft het überhaupt nog zin om hier nog een extra boek over op de markt te brengen? Alleen als je met je boek iets nieuws toevoegt, waardoor je voldoende gezag weet op te roepen.

Mark van Vugt (hoogleraar Psychologie aan de VU Amsterdam) en Max Wildschut (evolutionair Psycholoog en oprichter van het NIMEP) hebben er in hun boek voor gekozen om het onderwerp leiderschap te benaderen vanuit evolutionair oogpunt. En met deze nieuwe invalshoek, heeft “Gezag” zeker toegevoegde waarde.

In het boek wordt eerst duidelijk gemaakt wat natuurlijk leiderschap is, en dat dit gebaseerd is op natuurlijk gezag. Dit verhaal wordt vergeleken met de situatie in de moderne context. Het is dan al snel duidelijk dat sprake is van een mismatch. Helaas is deze organisatorische mismatch een gegeven. Daarom kiezen de auteurs ervoor om je vooral handreikingen te geven hoe je als leidinggevende -binnen die mismatch- kunt werken aan het vergroten van je gezag, zodat je ondergeschikten je leiderschap accepteren.

Hiertoe definiëren ze acht principes, elk uitgewerkt in een hoofdstuk, die je helpen gezag te verdienen:

  1. Begrijp de uitdaging waar je als leider voor staat
  2. Vind je niche
  3. Creëer toegevoegde waarde
  4. Leef je in
  5. Gedraag je
  6. Ken je moment
  7. Speel je rol
  8. Blijf je ontwikkelen

Het betoog van de heren is intuïtief te volgen, en gemakkelijk te begrijpen. Voor de volledigheid bieden ze echter ook een uitgebreide verzameling noten die voor de broodnodige wetenschappelijke onderbouwing moeten zorgen. Want, zo vinden beide heren, als je goed wilt leidinggeven, doe je dit op basis van feiten en niet op je gevoel.

Door deze insteek herken je (als je meer boeken over dit thema gelezen hebt) veel van de argumenten en onderbouwingen uit andere literatuur. Zo wordt voor het vijfde principe (Gedraag je) rijk geput uit dezelfde kennispool die Dan Ariely gebruikte voor zijn boek “Heerlijk Oneerlijk“. Dit komt de geloofwaardigheid van het boek zeer ten goede, waardoor je als lezer sneller geneigd bent de suggesties van Van Vugt en Wildschut over te nemen in je eigen leiderschapsstijl.

Persoonlijk ben ik in ieder geval overtuigd dat dit boek voor heel veel managers bijzonder nuttig leesvoer is. Ik zou een lijst kunnen maken van mensen voor wie het verplicht gesteld moet worden, maar helaas; dat zou mij mijn baan kunnen kosten…

Waardering: 8,5/10


Lees “Gezag” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.