Get Social+ – Jeanet Bathoorn

Titel: Get Social+, Online netwerken voor beginners
Auteur: Jeanet Bathoorn
Uitgever: Scriptum
ISBN: 978 90 5594 8833

De komst van het internet heeft de samenleving veranderd. Het heeft misschien wel de meeste invloed gehad op de wijze waarop mensen met elkaar omgaan; de sociale interactie en het netwerken, zowel zakelijk als persoonlijk. Deze is veel meer ‘online’ geworden. Hoewel het persoonlijk contact misschien niet meer zo aanwezig is, is het online netwerken zeer waardevol.

Jeanet Bathoorn heeft een handleiding geschreven, “Get Social+, Online netwerken voor beginners” zodat je de meeste voldoening en het meeste profijt uit online netwerken kunt halen. In eerste instantie denk je dat je dit boek niet nodig hebt omdat er niets simpeler is dan online gaan en je aan te melden voor Facebook, Twitter en LinkedIn. Echter, Jeanet Bathoorn geeft absoluut goede tips voor het online netwerken waardoor je veel meer voldoening haalt uit het online netwerken.

Aan het begin van het boek adviseert ze om in het boek naar je interessegebied te kijken. Daarom hoef je het boek niet in chronologische volgorde te lezen maar kun je bijvoorbeeld kiezen om bij het hoofdstuk met het overzicht van online netwerken te beginnen. Ieder hoofdstuk is compact en geeft met gekleurde balkjes tips en informatie. Het boek bestaat uit zes hoofdstukken en aan het einde staat een verklarende woordenlijst, literatuur en inspiratiebronnen.

Een heel goed hoofdstuk vond ik het tweede hoofdstuk met het kopje over LinkedIn, het zakelijke online netwerk. In dat hoofdstuk krijg je tips om je door werkgevers of klanten te laten vinden. De tips zijn handig en praktisch. Ze legt ook uit waarom het goed is om bepaalde zaken in je profiel aan te vullen. Het overtuigt als bijvoorbeeld beweerd wordt dat je bijna twee keer zoveel kans hebt om gevonden te worden als je je profiel volledig invult.

Het boek verrast en is erg leuk om te lezen. Het helpt dat het zeer vlot geschreven is zodat het geen zware kost wordt. Het enthousiasme van Jeanet Bathoorn spat van iedere pagina af. De pagina’s zijn kleurig, het lettertype is prettig en het mooiste van alles is dat je ondanks het feit dat je denkt dat je goed bent met online netwerken je toch aanwijzingen krijgt om het beter te doen. Er blijkt veel meer achter te zitten dan je denkt. Een betere voorbereiding op online netwerken is niet denkbaar.

Waardering: 8/10


Lees “Get Social+, Online netwerken voor beginners” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.