De Dood van de traditionele marketing – Arno Wingen

Titel: De Dood van de traditionele marketing
Auteur: Arno Wingen
Uitgeverij:
….
ISBN: 978-90-78646-03-7
Taal:
Nederlands
Pagina’s: 154

Ik kwam het boek “De dood van traditionele marketing” tegen op een blog waar nogal kritisch werd gedaan over het boek. Schijnbaar had de auteur provisie aan de blog beloofd, en alvast de hele review voorgeschreven. Jammer voor dhr. Wingen dat de blogger wat eerlijker was dan voorzien.

Maar, ik was getriggerd en heb een aanvraag voor het boek ingediend.

Arno Wingen begint in zijn voorwoord al door aan te geven dat alles wat hij schrijft indruist tegen alle regels van de marketing. Soms is het krankzinnig wat hij schrijft, zo waarschuwt hij eigenlijk.

En inderdaad. Dit boek doet me heel erg denken aan die leuke “get rich quick schemes” waar er zoveel van op internet zijn. Die lange, saaie sites met lappen tekst, met veel zwart en geel gearceerde delen, een opsomming van producten die samen ruim 10 miljoen waard zijn, maar alleen vandaag voor $ 49,99 over de toonbank gaan. Zo een site, maar dan in boekvorm.

Irritant om te lezen, en super Amerikaans. Maar ja, wat wil je ook, met een jongen die het klappen van de zweep van de Amerikanen heeft afgekeken. De hele toonzetting is te vergelijken met die Tell Sell programma’s waar Mike een “amazing discovery” doet. Het boek heeft dan ook een ding gemeen met Tell Sell: het draait om Direct Marketing

Maar, ik moet toegeven: hij zet je wel aan het denken. Zo af en toe breekt er iets concreets door de gebakken lucht, vooral zijn nadruk op het meetbaar maken van resultaten en het constante gehamer dat marketing zichzelf moet terugverdienen is een verademing in de marketingwereld die van de vage begrippen bijeen lijkt te worden gehouden.

Maar toch, het hele boek is voornamelijk een marketingmiddel voor Arno Wingen, hetgeen duidelijk naar voren komt uit de bonussen die hij op een website aanbiedt. Uiteraard een website die geheel voldoet aan het marketingrecept dat hij schetst. En de opmerkingen dat hij door zijn werk zijn € 3000 per dag meer dan waard is, is een ronduit onbeschaamd stukje borstklopperij, dat alleen maar bedoeld is om meer klanten te werven.

Neem je de moeite om door dit alles heen te kijken, dan bevat het boekje een aantal pareltjes aan nieuwe inzichten. Toch denk ik dat ik, als ik het boekje voor de volle prijs gekocht zou hebben, ik zacht gezegd lichtelijk teleurgesteld zou zijn.


“De dood van de traditionele media” zelf lezen?

– Helaas, niet meer verkrijgbaar… –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.