Anders denken over geld, de lessen van de instant miljonair – Mark Fisher

Titel: Anders denken over geld – De lessen van de instant miljonair
Auteur: Mark Fisher
Uitgeverij: Succesboeken
ISBN: 978 90 798 7217 6

De Anders denken serie is een reeks boeken die de lezer willen uitdagen om anders over het beschreven onderwerp na te denken. Dit onder het motto “ons brein is het meest geniale instrument dat de lezer gegeven is”. Het boekje “Anders denken over geld – lessen van de instant miljonair” gaat dan ook, jawel, over geld en hoe je er zo snel mogelijk zoveel mogelijk van kunt verzamelen.

Dit boekje past precies in andere titels van de uitgever succesboeken, zoals de eerder besproken “Denk als een Kampioen” van Donald Trump of “Het Cashflow Kwadrant” van Robert T. Kyosaki. Niet alleen vanwege de onderwerpkeuze, maar ook gezien de inhoud.

Het grote verschil met die eerdere titels is echter dat dit boekje een stuk sneller gelezen is. op de achterpagina staat het al trots vermeld “In één avond uitgelezen”. Goed, dat heb ik niet gehaald, maar je werkt er wel heel snel doorheen.

En de grote boodschap uit het verhaal is dezelfde die in zoveel andere boeken naar voren komt: willen is kunnen. Als je jezelf maar een doel stelt en hier ook echt in gelooft, dan kun je het bereiken. Deze boodschap wordt ondersteund met een leuk verhaaltje van een jongen die bij een miljonair op bezoek komt (de schrijver zelf) en daar een paar dagen zijn oren openzet om er vervolgens mee aan de gang te gaan. Hij leert de kracht van woorden en de enorme negatieve invloed die aangeleerde overtuigingen op iemands succes kunnen hebben. Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in, maar het blijft overmatig (Amerikaans) positief.

En daar waar Trump en Kyosaki nog een beetje moeite doen hun ideeën te onderbouwen, vindt Fisher het voldoende om een paar stellingen te poneren en die te onderbouwen met een zelfverzonnen verhaaltje.

“Anders denken over geld – de lessen van de instant miljonair” bevat dus een duidelijke boodschap, maar is een beetje mager uitgewerkt. Een mooi boekje om over na te denken, maar om je financiële toekomst nu volledig te laten inspireren door alleen deze titel, dat lijkt me niet zo handig.

Aardig om te lezen dus, maar niet de beste titel uit de stal van deze uitgever.


Lees “Anders denken over geld – de lessen van de Instant Miljonair” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.