Adviseren als tweede beroep – Hannah Nathans

Titel: Adviseren als tweede beroep
Auteur: Hannah Nathans
ISBN:
978 90 130 2880 5
Uitgeverij:
Kluwer

“Adviseren als tweede beroep” is niet het soort boek dat ik normaal voor de site lees. Het is wel het soort boek dat ik op een gegeven moment door mijn werkgever aangeboden kreeg als mogelijkheid om mijn adviesvaardigheden bij te spijkeren. En waarom zou ik er dan niet een recensietje aan wijden?

Waarom het boek? Omdat inhoudelijke kennis tegenwoordig niet meer voldoende is om veranderingen tot stand te brengen. Vroeger kon een arts met een witte jas en stethoscoop zo een beetje zeggen en het werd opgedragen. Nu moet de patiënt overtuigd worden. In het bedrijfsleven geldt dit nog steeds sterker. Op status en diploma’s alleen ga je het niet redden. Je moet mensen overtuigen om te veranderen in plaats van hen te dwingen.

In theorie klinkt dat leuk. In de praktijk blijkt dat soms wat lastiger. Nathans hanteert een adviesmodel waarbij het gaat om het samenspel tussen de persoon van de adviseur (kennis, status), de omgang met de geadviseerden en de inhoudelijke advieskwaliteit. Dit alles natuurlijk met een aandachtig oog op de organisatiecultuur en -structuur en de context waarbinnen de organisatie fungeert.

Simpel gezegd: de effectiviteit van een advies hangt af van de kwaliteit van het advies, de mate van acceptatie en de manier waarop het adviesproject én de implementatie worden gemanaged.

Nathans heeft goed opgelet toen Maslow zei “If all you have is a hammer, you treat everything like a nail”. Want in zijn boek trekt hij een enorme gereedschapskist open. Allerlei mogelijke manieren om de visie-vorming in een organisatie te bevorderen, hoe om te gaan met weerstand, hoe nieuwe contacten en verbanden te leggen en hoe jezelf continue te blijven ontwikkelen. En daar houdt het niet mee op. Het voert te ver om de hele inhoud van het boek op te gaan sommen, maar hij is erg compleet.

Sommige adviezen of technieken zijn redelijk dertien-in-het-dozijn, andere zijn enorme open deuren, weer anderen werpen een geheel nieuw licht op iets. Maar allemaal zijn ze interessant om door te nemen. En wie weet, kun je je voordeel ermee doen.

Een aanrader voor iedereen die op de een of andere manier iets van een ander gedaan wil krijgen.


Lees “Adviseren als tweede beroep” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.