In het land der blinden – Jess Walter

Titel: In het land der blinden
Auteur: Jess Walter
Uitgever: Marmer BV
ISBN: 978 94 606 8374 9

Als rechercheur Caroline Maybre een melding krijgt dat een gestoorde man een getuigenis wilt afleggen over een moord is haar interesse gewekt. De getuigenis van de man,  Clarck, is geen standaard getuigenis, Clarck staat erop dat hij alles op papier zet, zijn hele levensverhaal vanaf zijn jeugd tot aan de moord die hij heeft beraamd. 
Caroline wordt volledig opgeslokt door de in haar ogen vreemde, excentrieke maar aantrekkelijke Clarck. Ze trekt zijn gegevens na en komt zo in een web van leugens, bedrog, fraude en absurde relaties terecht.

Nadat het contact jaren verbroken is komen Clarck, Dana en Eli weer in contact met elkaar. Dit doordat ze aan elkaar gelinkt zijn via het louche bedrijf “Empire”. Dit bedrijf richt zich op het ontwikkelen van een groots interactief spel.
 De troef is om investeerders te vinden die Empire willen helpen om groot te worden, Empire is echter een complete flop. Het hangt aan elkaar van leugens, bedrog en fraude. De druk die dit met zich meebrengt weegt zwaar tussen de oude vrienden en inmiddels collega’s.

 Eli, (de bedenker van Empire) draait compleet door. Hij wordt compleet paranoïde, is in staat mensen te vermoorden en ontvoeringen te plannen. Alles om zijn geliefde Empire te redden van de onvermijdelijk lijkende ondergang.

De relatie tussen Clarck en Dana ontwikkeld zich tot een verboden romance. Deze komt kortstondig tot uiting, maar is vooral sluimerend op de achtergrond van hun levens aanwezig. Eli, paranoïde als hij is, ziet elke relatie waar hij buiten staan als bedrog, verraad en een persoonlijke vete. Hij kan hier niet mee omgaan en vervalt in destructief gedrag. 

Tot in het laatste hoofdstuk blijven er onduidelijkheden rondom de moord, het motief en de uitkomst van de getuigenis.

“In het land der blinden” is een tergend langzame thriller, hoewel de schrijfstijl van Jess Walter op zich prettig leest is een groot deel van de korte hoofdstukken erg saai en nukkig. De reden dat het boek toch op een of andere manier de interesse vasthoudt is omdat je wilt weten hoe het allemaal afloopt.

Beoordeling: 3/10


Lees “In het land der blinden” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.