Omdenken in relaties – Berthold Gunster

Titel: Omdenken in relaties
Auteur: Berthold Gunster
Uitgever: Lev.
ISBN: 978 94 005 0049 5

Nadat “Omdenken” (waarvan de recensie bij een hack helaas verloren is gegaan) ons enigszins verward achterliet wisten we één ding zeker: Dat was een eenmalig project van Berthold Gunster.

We hadden het fout, want nu is er ook “Omdenken in relaties”.

Dezelfde opzet als het magazine “Omdenken”: korte teksten, iets langere teksten, veel gebruik van grafische elementen en af en toe fragmenten en flarden, alles over relaties in de breedste zin van het woord. Gunster komt met een enorme verzameling anekdotes over hoe de relatie tussen twee mensen, of het nu een zakelijke of privé relatie betreft, verbeterd kon worden door op een goedgekozen moment net even een andere approach te kiezen. Hierbij wordt regelmatig gebruikt van “reverse psychology” (precies het tegengestelde eisen van wat je wilt, zeg maar).

Het overgrote deel van de stukjes, teksten en foto’s is vooral bedoeld om je via (milde) humor aan het denken te zetten, maar af en toe wordt je om de oren geslagen met een veel serieuzer (en enorm boeiend) artikeltje over psychologische fenomenen.

“Omdenken in relaties” zet je inderdaad aan het denken. Veel meer dan je van zo een klein boekje eigenlijk zou verwachten.

Waardering: 7/10

 


Lees “Omdenken in relaties” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.