Het grote creatieve doeboek voor volwassenen – Natascha Pitz

Titel: Het grote creatieve doeboek voor volwassenen
Auteur: Natascha Pitz
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1886 1

Lekker ontspannen – Een heerlijke time-out

Velen kennen wellicht wel de vakantieboeken die je (als kind) tijdens de vakantie uren zoet hielden. Met “Het grote creatieve doeboek voor volwassenen” keer je terug naar deze leuke tijd. Ontspan en geniet van deze diverse mix van kleurplaten, puzzels, zoek de verschillen, sudoku’s, en zoveel meer. Neem je tijd en enjoy!

Doeboek vol gevarieerd aanbod

De laatste jaren zijn kleurboeken voor volwassenen erg populair. Je vindt ze in alle formaten en in verschillende thema’s. Dieren, mandala’s,… Ook de dot-to-dot boeken, waarbij je cijfers met elkaar moet verbinden, komen steeds meer voor. Dit zijn allemaal fijne activiteiten die je wellicht als kind ook hebt gedaan. Hetzij dan in een iets eenvoudigere en speelsere vorm.

Hoe leuk zou het niet zijn om een boek te hebben die verschillende ontspannende activiteiten combineert? Een gevarieerd aanbod in één boek, waaruit je dan hetgeen doet waar je op dat moment zin in hebt. Is dat kleuren? Of liever een doolhof ontrafelen? Je hersenen kraken op sudoku? Je blind staren op zoek-de-verschillen? Alles kan en alles mag. Zolang je je maar ontspant en je amuseert!

Kleuren werkt ontspannend

Dat motto heb ik dan ook letterlijk genomen, en mij op elk vrij moment aan tafel gezet met “Het grote creatieve doeboek voor volwassenen”. Ik was wel eens benieuw of dit boek voor mij ook zo ontspannend is als “ze” zeggen. En tot mijn eigen verbazing moet ik zeggen dat dit zeker het geval was. Vooral het kleuren vond ik erg relax, zeker als het zo’n mooie en grappige plaatjes zijn als in dit boek. Ik heb mij tijdens het kleuren dan ook al snel een uitgebreidere doos kleurpotloden aangeschaft. Want zeg nu zelf, een kleine basis set is al snel ontoereikend als je er iets prachtigs van wilt maken.

Mijn favorieten

Een van mijn favoriete tekeningen is de “Save the drama for your lama” prent. Lama’s waren afgelopen jaar erg populair, en met de grappige oneliner erbij krijg je al snel een glimlach op je gezicht. Op de eerste foto kun je mijn resultaat zien.

Een ander leuk dier is de luiaard. Deze mag dan ook niet in dit boek ontbreken. De eerste dot-to-dot die je tegenkomt, hebben we al prijs. Voor je eraan begint weet je natuurlijk niet wat het gaat worden, maar hoe meer cijfers je aan elkaar hebt verbonden, hoe duidelijker je ziet wat het wordt. Het is niet echt moeilijk, maar ook niet super gemakkelijk, vaak zitten er kruisende of dicht bij elkaar liggende lijnen bij. Een vaste hand of een lat kan daarbij helpen. Al moet ik toegeven dat ik het liefst vanuit de vrije hand werk, zelfs al ik het resultaat dan niet 100%. Hoe de luiaard er uitziet kun je op de volgende “voor” en “na” foto’s zien.

 

Creatieve ontdekkingstocht

Ik zou nog tal van andere voorbeelden kunnen geven of foto’s tonen, maar dat doe ik bewust niet. Het moet toch ook wat een verrassing blijven, anders is het leuke er al deels van af. Ontdek het zelf, zou ik zeggen!

Natascha Pitz heeft een hele mooie samenstelling van leuke en creatieve bezigheden gemaakt. Het is een prachtig gevarieerd aanbod, en je krijgt er zelfs nog uitgelegd hoe je je eigen (mood)tracker maakt, voor de diehards en echte creatievelingen onder ons. Mij heeft “Het grote creatieve doeboek voor volwassenen” in ieder geval al kunnen bekoren, het was eens iets anders dan gewoon lezen ter ontspanning. Het creatief bezig zijn, op welke manier ook, voelt altijd goed.

Waardering: 7/10


Lees “Het grote creatieve doeboek voor volwassenen” zelf!

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.