Tune in en stroom – Yves Verbeek

Titel: Tune in en stroom
Auteur: Yves Verbeek
Uitgeverij: Paris Books
ISBN: 978 94 928 8347 6

“Ben jij tevreden met jouw leven? Of spelen burn-out, perfectionisme, oververmoeidheid, verminderde veerkracht, overgewicht of hooggevoeligheid je parten? Lijkt het wel of je een energie lek hebt en kom je niet vooruit? Wil je je weer vitaal voelen, maar weet je niet hoe? Naast stress en spanning is nochtans jouw unieke energie in je aanwezig, als een levendige stroom van mogelijkheden. Van daaruit kan je ontspannen en vol energie verder leven. Dit boek geeft je de nodige informatie en wegwijzers, geïllustreerd met concrete voorbeelden uit het dagelijks leven en eenvoudige tips. Kristalhelder en vlot leesbaar.” Toen ik bovenstaande las op de achterflap van “Tune in en stroom” werd ik behoorlijk nieuwsgierig. Het is nogal wat, wat Yves Verbeek daar heeft staan.

 Ja, als je dit allemaal leest in het voorwoord wil je verder lezen.

“Tune in en stroom” heeft als ondertitel Beweeg vanuit jouw levensenergie. Welnu, het heeft mij aardig wat energie gekost om het boek te lezen. Op de achterflap wordt aangegeven, dat het jou de nodige informatie, eenvoudige tips en wegwijzers geeft met concrete voorbeelden uit het dagelijks leven. Voor mijn gevoel werd ik overspoeld met informatie, wat het lezen voor mij niet altijd makkelijk maakte. 

In diverse cursief gedrukte stukjes tekst verteld Yves Verbeek zijn eigen ervaringen uit de praktijk. Hierin geeft hij aan, dat hij al “in het begin van zijn praktijk geleerd heeft om open te staan voor energie en gebeurtenissen waar (nog) geen verklaringen voor zijn.” (p. 80) Hij vertelt onder andere hoe hij in aanraking is gekomen met Tai Chi en Chi Kung.  Hij volgde diverse workshops en één-op-één trainingen bij beroemde goeroes uit Nederland, Engeland, de VS en Frankrijk, wat zijn blik op de wereld en het leven heeft veranderd. In dit boek probeert hij zijn inzichten te delen, maar zoals gezegd, de dosering had iets beter gekund.

Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat over ontspannen en ontspannen bewegen en is vlot leesbaar. Het behandelt  onder andere hoe spanningen los kunnen komen door een beweging uit te voeren. Deel 2 geeft verdieping op het gebied van ontspanning en energie ontdekken. Bepaalde gedeeltes in  het tweede deel lezen niet vlot, omdat het veel onderbouwingen geeft met de erbij behorende diepgang. Je krijgt dan zinnen te lezen zoals: “Hoe harmonieuzer je bent met jezelf, hoe meer je DNA in balans zal zijn en des te aangenamer het effect op de soep van mogelijkheden. Kristofer Schipper schrijft in zijn boek TAO, de levende religie van China (9) dat het transcendentale niet voortvloeit uit de scheiding van geest en stof, maar uit een ‘vergeestelijking’ van de chi’. (p.94)

Deel drie legt uit hoe energie zorgt voor houding en beweging en is prettig leesbaar. Je leest hierin onder meer dat de manier waarop een beweging wordt uitgevoerd  mede bepaalt wordt door de ademhaling.

Door alle hoofdstukken heen staan diverse tips en wegwijzers waarin je belangrijke dingen terug kan lezen die de auteur onder de aandacht heeft gebracht. “Tune in en stroom” sluit af met een addendum waarin je in vier addenda nog wat kan nalezen over gezondheid, voeding, sporten/fitnessen, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen.

Ik vond het “Tune in en stroom” een moeilijk boek om te lezen en had dit niet verwacht door de beschrijving op de achterflap. Voor mij was een groot gedeelte van deel 2 een beetje te hoog gegrepen en ik raakte af en toe de weg kwijt. Daardoor werd ik af en toe erg moe van dit boek. Ik heb “Tune in en stroom” daarom meerdere malen terzijde gelegd.

Ik heb in ieder geval geleerd, dat ik mijn eigen grenzen goed in de gaten moet blijven houden om zo mijn gezondheid te bewaken.

Waardering: 6,5/10


Lees “Tune in” zelf !


Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.