Slaap lekker – David K. Randall

Titel: Slaap lekker, het geheim van slapen, slaapwandelen en uitgerust wakker worden
Auteur: David K. Randall
Uitgever: Maven Publishing
ISBN: 978 94 905 7488 8

Als David K. Randall midden in de nacht wakker wordt met een pijnlijk scheenbeen is het hem al snel duidelijk dat hij aan het slaapwandelen is geweest. Dit is het begin van zijn zoektocht naar slaap, slaapwandelen en uitrusten. Hij bezoekt

allerlei wetenschappers en experts en leert van alles over dat een-derde deel van ons leven waar we veel te weinig van weten.

Randall heeft alle saaie wetenschappelijke artikelen over slaaponderzoek voor ons gelezen en vertaald naar een meer onderhoudende versie. Zoals het onderzoek waaruit blijkt dat je beter uitrust wanneer je gescheiden van je partner slaapt (hoewel je denkt dat je lekker slaapt als je tegen elkaar aankruipt).

Ook laat hij zien dat het niet zozeer gaat om de hoeveelheid uren dat je slaapt, maar vooral om de kwaliteit van de slapen..

Het boek “Slaap lekker” was voor mij een must-read. Want slaap, daar heb ik een chronisch tekort aan. Dus een boek dat me leert om lekkerder te slapen, dat was meer dan welkom. In eerste instantie was ik daarover wat teleurgesteld. Want Randall biedt je geen stappenplan naar een beter slaappatroon.

Maar uit de stroom nieuwe kennis kun je wel je eigen stappenplan destilleren. Voor mij hebben de hoofdstukken over de invloed van daglicht op de biologische klok geleid tot een nieuw avondritueel. En raad eens…?

Ik slaap er stukken beter door.

Alleen daarom al…

Waardering: 8/10


Lees “Slaap lekker” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *