Simpel – Louis Cauffman

Titel: Simpel
Auteur: Louis Cauffman
Uitgeverij: Boom|Lemma
ISBN: 978 90 5931 595 2

“Simpel” is een boek over positieve psychologie. Nu had ik daar in een tijdschrift iets over gelezen, dus ik was wel nieuwsgierig. En met zo een titel kan het nooit ingewikkeld zijn, toch?

Inderdaad is het niet ingewikkeld, maar om het nu simpel te noemen, niet bepaald. Maar dat ligt natuurlijk ook aan de doelgroep. Het boek is overduidelijk vooral geschreven voor de therapeut die de stap wil zetten van de ouderwetse therapie (gericht op het wegnemen van ellende) naar de positief psychologische therapie (gericht op het bereiken van welzijn en welbevinden). Maar voor de geïnteresseerde leek is het zeker goed te lezen.

In de woorden van Cauffman: “Hulpverlening is het scheppen van een context waarin de cliënt geholpen wordt om de Moeder van Alle Doelstellingen in het Leven te bereiken: welzijn en welbevinden”.

“Simpel” is vooral een handboek voor therapeuten, met technieken (geen trucjes) die ze kunnen gebruiken om op een oplossingsgerichte manier hun cliënt aan zichzelf te laten werken. Hierbij komen termen voor als oplossingsgerichte interventies, priming, zwerm-intelligentie en linguïstische spitstechnologie.

Als je je door zulke termen niet laat afschrikken, dan is “Simpel” een interessant boek, waar ook de niet-therapeut mogelijk zijn voordeel mee kan doen.


Lees “Simpel” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.