Food Body Mind – Wendy Walrabenstein

Titel: Food Body Mind
Auteur: Wendy Walrabenstein
Uitgever: Aerial Media Company
ISBN: 978 94 026 0090 2

Wendy Walrabenstein heeft als econoom in de internationale financiële wereld gewerkt. In Italië viel haar oog op oude mensen die nog kwiek en lenig allerlei activiteiten ondernamen. Ze ging zich interesseren voor voeding en leefstijl en gaf haar baan in de financiële wereld op. Haar blog walrabenstein.nl is een succesvolle blog. Nu is er ook haar boek over voeding en leefstijl: “Food Body Mind”.

Food Body Mind” is een zeer prettig geschreven boek. Het is qua formaat groter dan een gemiddeld boek; het heeft meer het formaat van een studieboek. De ondertitel van het boek is “ Jouw plan voor gezond & lekker leven”. Het boek is ingedeeld in drie delen, Food, Body, Mind en heeft ook recepten en belangrijke bijlagen waarin informatie over de werking van vitamines en mineralen in je lichaam zijn opgenomen. Iedere hoofdstuktitel wordt met een rode kleur aangegeven.

Het boek is niet alleen praktisch, het is ook zeer eigentijds. Gezonde voeding en gezonde leefstijl hebben met elkaar te maken en hoewel er voldoende informatie beschikbaar is, is het niet altijd eenvoudig het juiste boek te vinden. “ Food Body Mind” heeft alles wat een gezonde voeding en levensstijl stimuleert. De filosofie van het boek gaat er ook van uit dat je gezond wil zijn en blijven, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Het boek geeft ook realistisch advies. Hier worden geen illusies gewekt dat je binnen korte tijd op je streefgewicht zit. Wendy Walrabenstein legt uit waarom het juist moeilijk is om dat te bereiken. Je hebt een droom in je hoofd van hoe je lichaam eruit zou moeten zien en je hebt de realiteit. Dat kan botsen. Wendy Walrabenstein geeft aan dat een bepaald doel lang duurt om te bereiken. Je moet het filmpje in je hoofd over het ideaal uitzetten en je lichaam als een boom zien “die iedere dag liefde en aandacht nodig heeft” (p.17).

Op deze realistische maar aangename wijze is het boek ingericht waardoor je eerlijk gaat nadenken over je leefpatroon. Een van de beste hoofdstukken is hoofdstuk 7 waar alle voedingsstoffen op een rij staan en waarbij kort wat voedingsmiddelen staan die deze bevatten. Zo kun je in een oogopslag zien welke voedingsstof waarvoor dient en waar het in zit. De recepten in het boek zijn supergezond. Het boek is een ideaal boek om aan je gezondheid te werken. Het is daarnaast ook een leuk boek om door te bladeren want Wendy Walrabenstein schrijft erg prettig en helder. Daarnaast geen ingewikkelde beschrijvingen. Haar recept voor gemberwater is perfect. Zo zouden alle recepten beschreven mogen worden.

Waardering: 9/10


Lees “Food Body Mind” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.