Max, het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit – André Hoogeboom

Titel: Max, het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit
Auteur: André Hoogeboom
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN: 978 90 452 1188 6

Ineens was hij daar. Stond hij volop in de belangstelling. Zijn opkomst was net zo snel als de auto’s waarin hij rijdt: Max Verstappen. De jongen van 17 die in een F1 auto mocht rijden, terwijl hij op de openbare weg nog niet eens een oud Polootje mag besturen.

Na Jos Verstappen (vader van) was het eigenlijk stil in de Nederlandse racewereld. In ieder geval: ik hoorde weinig. Ik ben niet zo een sportfanaat, dus ken niet alle ins en outs. En ik heb dan wel de laatste jaren van Jos Verstappen meegemaakt, maar zoals bekend verliepen zijn races niet altijd vlekkeloos. Tot mijn schaamte was mijn eerste gedachte dus ook de vraag of de Grindbak-genen doorgegeven zouden zijn.
Nou nee. Max Verstappen is een fenomeen. Net zoals Jos Verstappen dat was (en is). Toen had ik niet goed door hoe goed pa was, maar nu heb ik meer overzicht. Ook door dit boek. Want het vertelt het verhaal van Max en hoe hij zover is gekomen. Dat de jongen al als kleuter zat te zeuren om een kart, wat pa nog te vroeg vond. Dat Max Verstappen alles deed wat nodig was om sneller te worden. Dat hij de steun kreeg van pa en ma (beide met verstand van zaken) en allerlei andere invloedrijke types uit de racerij.

Niet vanwege zijn naam, maar omdat Max Verstappen gewoon knetterhard reed. Nou ja, misschien dat zijn naam een trigger was die mensen ertoe bracht hem te zien racen, maar het zijn de prestaties en vooral de krachtige mentaliteit van Max die hem hebben gebracht waar hij nu is.

In “Max – Het ongeautoriseerde verhaal overde jongste Formule 1-winnaar ooit” zoekt André Hoogeboom mensen uit de racerij op. Om hen uit te vragen over Max Verstappen. Het boek is een verzameling interviews waar je u tegen zegt. Met types als sportverslaggever Olav Mol. Maar ook met Dennis van de Laar, die als racer besloot te stoppen omdat hij inzag geen enkele kans te hebben tegen Max – en daar op uitermate volwassen en grootse wijze mee omgaat. Ook Frits van Amersfoort, eigenaar van een van de grootste racehuizen van Nederland, maakt zijn opwachting.

Het is duidelijk dat Hoogeboom een verdomde sterk netwerk heeft opgebouwd, met mensen die kennis van zaken hebben. En elk van de geïnterviewden is ronduit lyrisch over Max Verstappen. De jongen heeft niet alleen de genen, maar ook de werkhouding en mentale rust die nodig is om nog lang mee te gaan. Olav Mol merkt ergens op dat de kans groot is dat hij (als verslaggever) het einde van de carrière van Verstappen Jr. niet meer gaat meemaken.

“i” is verplicht leesvoer voor elke racefanaat!

Waardering: 8/10


Lees “Max – het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit” zelf!

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *