Krentenkoppen – Ties Teurlings

Titel: Krentenkoppen
Auteur: Ties Teurlings
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
ISBN: 978 90 388 0244 2

“Krentenkoppen” van Ties Teurlings is een klein, dun boekje. Maar wat het ontbeert aan volume compenseert het ruimschoots op impact. In dit boekje beschrijft Ties zijn bezoeken aan zijn opa en oma.

Zijn oma weet niet meer wie hij is. Maar dat maakt niet uit, want ze blijft hem hartelijk verwelkomen. Door de beschrijving van de opeenvolgende bezoeken kunnen we de ontwikkeling van de Alzheimer bij zijn oma op de voet volgen.
We zien hoe oma in een verzorgingstehuis komt nadat opa in het ziekenhuis is gekomen. We zien hoe de effecten van de dementie langzaam aan steeds schrijnender worden.

Ties Teurlings raakt een gevoelige snaar. Bij mij, maar ongetwijfeld bij iedereen die ooit in aanraking is gekomen met een aftakelende dierbare. Hij schrijft openhartig en toegankelijk. Door deze openheid en kwetsbaarheid dringt hetgeen hij beschrijft tot diep in je ziel door.

Dit roept herinneringen op. Niet per sé positieve herinneringen, deels warme herinneringen, deel pijnlijk. Maar wel dierbare herinneringen.

Waardering: 7,5/10


Lees “Krentenkoppen” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *