Max (geactualiseerde editie 2017) – André Hoogeboom

Titel: Max. Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit (Geactualiseerde versie)
Auteur: André Hoogeboom
Uitgever: Sport Karakter
ISBN: 978 90 452 1593 8

Vorig jaar verscheen het boek “Max. Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit”. Sindsdien is er veel gebeurd. Vorig jaar was Max Verstappen nog de grote held van Nederland, de sporter die niet kon mislukken. Dit seizoen, daarentegen bakt hij er niet veel van. Hij doet denken aan vader Verstappen, die een heel nieuw genre van moppen deed opbloeien: de grindbak-mop.

Ook Max Verstappen heeft dit jaar last van weigerend materiaal en kleine schoonheidsfoutjes. Ook de relatie met zijn team-genoot lijkt wat gespannen. In deze geactualiseerde versie van “Max” krijgen we de gehele editie van vorig jaar, plus een hoofdstuk over 2017.

André Hoogeboom signaleert feilloos hoe het humeur van Verstappen junior omgeslagen lijkt te zijn. Vorig jaar was hij nog de bescheiden jongen, die moeite leek te hebben met de adoratie. Een jongen, die de verwachtingen wilde temperen om niet als halfgod neergezet te worden. Dit jaar zien we de woede, de frustratie en het nog-net-niet-volwassen zijn van deze 19-jarige jongen.

Makkelijk

Hoewel dit jaar duidelijk een nieuw hoofdstuk in het leven van Max Verstappen is, en dus ook een hoofdstuk in het boek verdient, lijkt Hoogeboom zich er dit jaar makkelijk vanaf gemaakt te hebben. Vorig jaar was ik erg blij over de vele interviews en diepgaande gesprekken die Hoogeboom voerde. Zijn “verdomd sterke netwerk” was één van de grote pluspunten. Voor deze update over het leven van Verstappen put Hoogeboom enkel uit bestaande bronnen. Jammer, maar uiteindelijk is dit boek recenter en dús vollediger dan dat van vorig jaar.

Waardering: 8-/10


Lees “Max, het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit (2017)” zelf!

Max-verstappen-biografie

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.