Secret Scouts en de vermiste president (deel 2) – Dennis en Wendel Kind

Titel: Secret Scouts en de vermiste president
Auteur: Dennis en Wendel Kind
Uitgever: Aerial Media
ISBN: 978 94 026 0145 9

Dit lijkt wel de maand van de tijdreiziger.  Eerst “Spiegeling” en nu het tweede deel van de Secret Scouts, waarin een stel kinderen door de tijd reist. De meeste tijd zijn ze daarbij overigens bezig hun foutjes van een vorige tijdreis weg te werken.

In dit deel gaan de Secret Scouts op verzoek van Leonardo da Vinci (die in “Secret Scouts en de verloren Leonardo” een video boodschap voor hen had opgenomen) naar Amerika. Daar ontmoeten ze Steve Jobs die net een computerbedrijfje heeft opgericht.

Maar dat is slechts één eerste avontuur, want wat blijkt…? Er is nog iemand aan het reizen. En die iemand heeft in 1981 in Indonesië een onschuldige man weggeflitst. En nu kent niemand Obama nog.

En… en… en… nou ja, er gebeurt van alles. De Secret Scouts wonen in Aken de kroning van Keizer Karel V bij, reizen naar de speech van Martin Luther King en leren gaandeweg veel meer dan jij en ik ooit op school hebben gehad.

Daar zit ook meteen de kracht van dit boek. Natuurlijk, het is gewoon een heel leuk geschreven verhaal, maar oh, wat is dit leerzaam. Met grote regelmaat pak ik mijn smartphone om even te googlen. Lijkt het schilderij van “Christophe le More” dat in het Rijksmuseum hangt echt op Barack Obama?  Hmm.. met wat goede wil en als je je ogen samenknijpt, ja. En wist je dat de speech van Martin Luther King veel meer was dan “I have a dream”?  Ik tot voor kort in ieder geval niet. En hoe zat dat ook alweer met Roswell in 1947?

Nou ja, je leert nog wat bij, met dit heerlijke young adult avonturen boek. Ik ben misschien drie tot vier keer zo oud als de beoogde doelgroep, maar wat maakt het uit.

Dennis en Wendel mogen wat mij betreft nog heel vaak achter het toetsenbord plaats nemen.

Waardering: 8/10


Lees “Secret Scouts en de vermiste president” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.