Royals – Rachel Hawkins

Titel: Royals
Auteur: Rachel Hawkins
Uitgever: Van Goor
ISBN: 978 90 003 6371 1

Roze. De kaft van “Royals” is echt ontzettend roze. Hierdoor is het meteen al een boek dat ik waarschijnlijk niet uit de boekenwinkel zou hebben meegenomen. Des te leuker is het dat ik dit boek op mijn deurmat vond. De omslagtekst vertelde mij in ieder geval dat het een boek is met een thema waar ik nog niet eerder boeken over heb gelezen. Zoals de titel doet al doet vermoeden gaat dit boek over het koningshuis. Het boek “De Glazen Troon” sprak mij in eerste instantie op de kaft ook niet heel erg aan. Dit bleek echter een ontzettend leuk boek te zijn! Een uitstekende reden om “Royals” ook het voordeel van de twijfel te geven!

Daisy Winters

We volgen in “Royals” het verhaal van Daisy Winters. Daisy is een stoere meid die vooral dol is op Science Fiction boeken en haar beste vriendin. Verder heeft ze haar haar het liefst in een zo opvallend mogelijke kleur en werkt ze in de Walmart, waar ze van haar baas niet met jongens mag praten. Dit klinkt misschien niet als het meest interessante leven, maar voor Daisy is het perfect. Totdat haar zus gaat trouwen met de kroonprins van Schotland: Alex. Dat weet de perfectie van Daisy’s leven aardig te verstoren.

Ineens duiken er overal paparazzi op die geïnteresseerd zijn in “het zusje van”. Daar zit Daisy natuurlijk helemaal niet op te wachten. Tot overmaat van ramp wordt er ook nog van haar verwacht dat ze de familie van Alex gaat ontmoeten. Wat moet een stoere meid als zij nou in zo’n kasteel? Als het broertje van Alex, Sebastian, haar dan ook nog de hele tijd in de problemen brengt, ziet ze het allemaal niet meer zitten. Haar zus mag dan verliefd zijn, daar hoeft zij nog niet de dupe van te worden.

Koningshuis

Zoals de omslag van het boek al doet vermoeden, speelt het koningshuis een grote rol in het verhaal. Hierin wordt een prinsessen leven zoals meestal best wel geromantiseerd, maar worden ook keerzijdes laten zien. Op een leuke en speelse manier wordt laten zien hoe ook de mensen van het koningshuis niet alles krijgen wat ze willen. Daisy en Sebastian komen in veel problemen en er wordt wanhopig geprobeerd dit uit de media te houden. Ik kan mij zo voorstellen dat dit in het echt ook een punt is. Ook jonge prinsen en prinsessen worden pubers en doen vast wel eens iets wat niet mag. Alleen zijn de gevolgen als dit in de media verschijnt groter dan bij een doorsnee puber.

Natuurlijk komt er ook liefde in het verhaal voor. Al was het misschien wat naïef, voor mij kwam deze liefde redelijk onverwacht. Aangezien dit voor mij precies een reden was om het van een nipte voldoende naar een ruime voldoende te laten gaan, zal ik hier niet verklappen om welke liefde het gaat. Wel kan ik vertellen dat er verschillende soorten liefdes een rol spelen. Zowel liefde tussen vrienden, liefde voor familie als verliefdheid (zowel tussen hetero als homostellen) komen voor. Dit vind ik zelf altijd leuk om te lezen, dat niet alleen liefde voor een partner, maar ook liefde voor broers of zussen bijvoorbeeld de keuzes in je dagelijks leven kunnen beïnvloeden.

Te zoetsappig?

Al met al viel dit boek me voor zo’n zoetsappige kaft niet tegen. Het verhaal is zeker een (ietwat) vrouwelijk romantisch boek, maar de karakters zijn leuk bedacht en ontwikkelen zich goed. Ook zijn er best wat wendingen in het verhaal die ik niet zag aankomen. Dit maakte dat ik tijdens het lezen erg heb genoten. Uiteindelijk vond ik het verhaal echter niet origineel genoeg om een hoger cijfer te verdienen.

Het vervolg op dit boek “Her Royal Highness” is net verschenen in het Nederlands. Dit verhaal speelt zich af vanuit een totaal ander perspectief. Er wordt een nieuwe personage in het leven geroepen. De flaptekst vertelt ons ook al dat Flora, de tweelingzus van Sebastian, een grote rol zal gaan spelen. Ik vond haar een ontzettend leuk personage in het eerste boek en ben dan ook heel benieuwd hoe dit vervolg eruit gaat zien! Al met al, zeker een aanrader als je zin hebt in een lekker vlot boek!

Waardering: 7/10


Lees “Royals” zelf!

Koop bij bol.com

Over KarinaB

Hallo! Ik ben Karina, ik ben 23 jaar en zoals de meeste van jullie die deze website bezoeken houd ik heel erg van lezen. Mijn doel is om 50 boeken per jaar te lezen, Hierdoor heb ik veel boeken die ik voor jullie kan recenseren en daar heb ik heel veel zin in. Deze boeken variëren van Young Adult, naar klassieke literatuur en alles daar tussenin. Voor mij geldt het motto: "A chapter a day, keeps the psychologists away!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.