Het Protest – John Grisham

Titel: Het Protest
Auteur: John Grisham
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0093 8

Het rommelt in Strattenburg, het plaatsje waar Theo Boone woont. Boone, zoon van een advocatenechtpaar is topleerling van de school en voorzitter van het debat-team. Hij is voorbestemd om advocaat te worden.

Maar als zijn muziekleraar wordt ontslagen in verband met bezuinigingen staat hij machteloos. Ondanks de bezuinigingen, zijn er echter plannen voor een ringweg. Een ringweg die miljoenen kost, terwijl de weerstand enorm is.

Theo wordt, tegen wil en dank, meegezogen in het politieke spel, waarbij ook de nodige klappen vallen. Zal Theo erin slagen het prestigeproject van enkele ondernemers tegen te houden?

“Het Protest” is een Grisham voor jong-volwassenen; een mix tussen legal thriller en een jeugdboek.

Grisham maakt in de serie over kid lawyer Theo Boonehet recht bijzonder begrijpelijk, hoewel hij zijn hoofdpersoon af en toe vragen laat stellen waarop een 13-jarige advocatenzoon het antwoord normaal gesproken allang zou weten. Voor het lezerspubliek is het echter wel zo prettig.

Wat me wel een beetje stoort is dat Theo Boone zich enkele malen vertwijfeld afvraagt waarom hij hierin betrokken is geraakt, want “hij is nog maar een kind”. Welke dertienjarige jongen noemt zichzelf nog een kind, op de leeftijd dat je vooral stoer en volwassen wilt zijn? Ik vraag me af of Grisham hiermee de aansluiting met zijn doelgroep niet een klein beetje verliest.

Afgezien van dit kleine minpuntje is “Het Protest” een mooi boek voor de beginnende lezer van Legal Thrillers, eentje waarmee Grisham zichzelf van een nieuwe generatie fans verzekert.

Waardering: 7,5/10


Lees “Het Protest” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.