Heksenkind – Martijn Adelmund & Iris Kompiet

Titel: Heksenkind
Auteur: Martijn Adelmund & Iris Kompiet  (The Grim Collective)
Uitgeverij: Luitingh Fantasy
ISBN: 978 90 24 564 644

Nikkie Zeevenslooten heeft uit Koterije weten te ontsnappen. Ze hoopt gauw weer thuis te zijn. Maar uiteraard loopt het anders in dit vervolg op “Heksenwaan”.

In “Heksenkind” wordt Nikkie zich pas echt bewust wat het betekent om geen mens maar een Nornir te zijn. Haar vriend Balthus wordt ziek, terwijl ze moeten onderduiken voor de Schaduwraad. Deze raad wordt geleid door de Patroon, die een persoonlijk iets met Nikkie lijkt te hebben? Wat drijft deze Spinnenpoot?

Adelmund en Kompiet laten de tijd vliegen. Voor je het weet zijn de uren verstreken en blijk je ouder te zijn dan je denkt. In Nikkies geval zelfs twee jaar. Dat zal je als lezer waarschijnlijk niet gebeuren. In een paar uurtjes snel je door het verhaal en wanneer je net lekker op dreef bent, is het einde al weer in zicht. In elk geval voor dit tweede deel. Want er komt zeker weer een vervolg.


Was het bij veel series, zoals bijvoorbeeld “Harry Potter”, zo dat je ook halverwege de serie in kan stappen, voor “Heksenkind” raad ik je toch aan eerst “Heksenwaan” te lezen. Niet omdat het verhaal zo  ingewikkeld is, maar om sneller te beseffen wat er speelt en hoe de karakters zich ontwikkelen. In de recensie van “Heksenwaan” gaf ik al aan dat voor mij daar nog wat meer aandacht aan gegeven mag worden.  Ook in “Heksenkind” mis ik nog wel de diepgang om deze Youngadult ook interessant te maken voor oudere lezers. Maar eerlijk is eerlijk, ook “Harry Potter” kwam pas goed op gang in het derde deel. Ik wacht dus rustig af. Ondertussen focus ik me op krasjes en scheuren in tegels. Wellicht blijkt het een verborgen boodschap.

Waardering: 7/10


Lees “Heksenkind” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *