Gossipgirl-the next generation-Meer, meer, meer

Titel: Gossipgirl-the next generation-Meer, meer, meer
Auteur: Cecily von Ziegesar
Uitgever: Arena
ISBN: 978 90 8990 112 5

Gossip girl is vooral bekend van de gelijknamige serie op TV. Deze TV-serie is echter voorafgegaan door meerdere boeken, die allemaal over de puberale scholieren van de “New Yorks Upper East Side” gaan. “Gossip Girl – The next generation-Meer, meer, meer” is in deze serie het tweede boek over de Carlyle-drieling, die in Manhatten zijn gaan wonen. Kort samengevat, het gaat om liefde, jaloezie, intriges, vriendschap, alles wat het leven van de half-volwassenen in de hogere klassen van de maatschappij zoal vult. De belangrijkste dingen voor iedereen zijn aanzien, mooi zijn, lol hebben en geld, wat onvermijdelijk tot conflicten leidt.

Avery en Jacqueline zijn de op hun meisjesschool elkaars grootste concurrenten, terwijl Baby (Avery’s drielingszus) niet mee wil doen aan al die flauwekul, maar toch het vriendje van Jacyueline inpikt. Owen (de drielingsbroer) heeft andere problemen met meisjes én jongens. En de ouders van de pubers maken het leven van hun kinderen er niet gemakkelijker op.

Wat moet ik over dit boek zeggen? Eigenlijk gaat het helemaal nergens over. Het is ontzettend oppervlakkig, alleen maar doorspekt van de egoïstische gedachten van een stel verwende nesten die helemaal vol zijn van een of andere merknamen uit de modewereld.

De rol van Gossip girl, die zo af en toe de stand van zaken op haar internet site publiceert, geeft alleen nog maar een extra sterk soapachtig tintje aan het boek. De grappen lopen niet en de hele schrijfstijl lijkt erg goedkoop. Geen wonder dat je op die manier vier of meer boeken kunt schrijven over hetzelfde onderwerp.


Lees “Gossipgirl – the next generation – Meer, meer, meer” zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.