Finding it – Cora Carmack

Titel: Finding It
Auteur: Cora Carmack
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN: 978 90 214 0196 6

Kelsey Summers weet niet zo goed wat ze wil met haar leven. Dus doet ze wat iedere jong-volwassene in die situatie doet: ze gaat op reis. In de hoop zichzelf te vinden, te groeien, te ontwikkelen. Maar eigenlijk vooral op de vlucht voor de dingen in zichzelf waar ze niet blij mee is. Ze bezoekt wereldsteden, waar ze zich bezig houdt met drinken, dansen en one-night-stands. Dan ontmoet ze Jackson Hunt. En ineens komt al dat gefeest haar maar leeg voor. Ze voelt zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken en merkt dat ze de controle over het spel tussen man en vrouw volstrekt aan het verliezen is.

De gevoelens lijken wederzijds. Maar waarom geeft Hunt dan niet toe? Waarom trekt hij zich steeds op het laatste moment weer terug? Kelsey weet wat ze moet doen: ze moet alles op alles zetten om door zijn pantser heen te breken en hem voor zich te winnen.

“Finding It” wordt in de markt gezet als een feelgood roman. Het is een boek met een duidelijke doelgroep (waartoe ik als man in de tweede helft van zijn thirties niet behoor). Het is een boek vol liefde, verlangens en seksualiteit – maar dan gelukkig met een betere dosering dan in sommige andere titels.

Het is luchtig en toegankelijk geschreven. Een echt zwijmelboek. Maar van de plot hoef je het niet te hebben, want de “verrassing” die Carmack aan het eind uit de hoge hoed tovert zie je al aankomen wanneer je op ruwweg een derde van het verhaal bent. Carmack geeft net even teveel hints naar wat komen gaat. Geen verrassing dus, wat op zich soms ook wel eens leuk is.

“Finding It” eist weinig inspanning van haar lezers, is lekker licht en relaxt. Prima leesvoer dus na een dag hard werken, wanneer je net met heel veel moeite de kinderen in bed hebt gekregen en éven een half uurtje voor jezelf wilt hebben. Lekker verstrooiend!

Waardering: 7/10


Lees “Finding It” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *