De ondergrondse orde – Mark Frost

Titel: De Ondergrondse orde
Auteur: Mark Frost
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1034 6

“De ondergrondse orde” is het tweede deel in de Young Adult serie van Mark Frost. Het eerste deel, “De Paladijnse voorspelling”  las ik iets meer dan een jaar geleden. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat het me een paar hoofdstukken kostte om me te realiseren dat ik deel één ook gelezen had. Het was wat weggezakt, niet in de laatste plaats doordat het niet de sterkste YA is die ik ooit heb gelezen.

Gelukkig is Frost mensen zoals ik behulpzaam. Al vlot in het begin voert hij de hoofdpersoon al piekerend ten tonele. En wat doet Will wanneer hij piekert? Hij maakt lijstjes om de boel op een rijtje te zetten. Dank je, Frost, dat is inderdaad erg behulpzaam.

Nu we weer helder hebben waar we staan, pakt Frost de verhaallijn weer op en gaat hij verder waar hij gebleven is. Er is nog zoveel te ontdekken. Over de Ridders, over hun krachten, over de Anderen. En over zichzelf. En over elkaar. Wie staat aan welke kant?

Al onderzoekend ontdekken Wil, Ajay, Elise, Brooke en Nick een grote onderaardse stad, met daarin een beangstigend laboratorium.
Hoe het afloopt? Daar zullen we nog een jaar op moeten wachten, want Frost beëindigd dit deel met een cliffhanger zoals die in GTST niet zou misstaan.

“De Ondergrondse Orde” is op alle fronten vergelijkbaar met het eerste deel. Dezelfde personages, hetzelfde soort ontdekkingen. Frost blijft trouw aan het standaard-template van Harry Potter/Percy Jackson en een vleugje MIB (zoals ik dat vorig jaar omschreef). Hij probeert nog wel een beetje suspense toe te voegen, maar daarin slaagt hij niet altijd even goed. “De Ondergrondse Orde” is leuk vermaak, maar verwacht geen wonderen.

Waardering: 6,5/10


Lees “De Ondergrondse Orde” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.