Bloed van mijn bloed – Barry Lyga

Titel: Bloed van mijn bloed
Auteur: Barry Lyga
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 978 90 225 6451 6

Jasper Dent, zoon van ‘s werelds meest beruchte seriemoordenaar gaat verder waar hij gebleven was in “De Jacht”. Zijn vader heeft nog steeds grote plannen met hem, maar Jazz wil met het familiebedrijf breken.

Hij wil vooral zijn vriendin uit de klauwen van zijn psychopate vader redden, zijn beste vriend in leven houden en op de een of andere manier zijn moeder weer bevrijden. Pa Dent speelt het spelletje mee, al blijkt gaandeweg dat het schaakspel dat ze spelen misschien wel eens een heel ander spelletje zou kunnen zijn.

Het kost even wat moeite om de draad weer op te pakken. Het vorige deel is immers al een jaar oud, dus de verwijzingen naar eerdere delen komen niet altijd even goed aan: “Hoe zat dat ook alweer”, vroeg ik me vaak af.

Jammer, want dat het ook mogelijk is een serie te schrijven zonder dat je daarmee je lezer bij elk nieuwe deel verplicht de eerdere delen te lezen is allang door andere auteurs bewezen.

Maar goed, Lyga weet de spanning erin te houden, ondanks de gaten in mijn geheugen. Houdt de liefde tussen Jasper en zijn vriendin stand? Overleeft zijn hemofiele beste vriend de diverse confrontaties? Wat is echt? Wat is spel? En natuurlijk: wie blijft er aan het eind over en is de nieuwe Kraaienkoning?

Weer een prima boek, waarin Lyga dit keer lijkt te kiezen voor een iets andere insteek; meer aandacht voor de onderlinge relaties en iets minder voor de “actie”.

Waardering: 7,5/10


Lees “Bloed van mijn Bloed” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *