At summer’s End – Kim de Bruin

Titel: At summer’s End
Auteur: Kim de Bruin
Uitgeverij: LetterRijn
ISBN: 9789081954365

“At summer’s End” is het debuut van Kim de Bruin. Ze schreef het in een paar weken. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er al een tweede en derde deel van haar klaar ligt. Een natuurtalent volgens mij.

Het verhaal gaat over Lynn die na de scheiding bij haar vader is blijven wonen. Vlak voor de zomervakantie vertelt hij dat ze hun huis bij de bosrand verlaten om samen te gaan wonen met zijn nieuwe vriendin Saskia en haar drie kinderen. Lynn moet niet alleen haar vriendinnen, haar school maar ook haar bossen achterlaten. Ze krijgt er een stiefmoeder , twee stiefbroers van 10 en 18 en een stiefzus van 12 voor terug.

Een volledig nieuwe situatie voor Lynn. Ze moet aan alles wennen, het wakker worden door het gedraaf van Robin, de zwijgende Brandon. Vooral die laatste, irriteert haar mateloos. Waarom praat hij niet? Kan hij niet praten? Verbergt hij iets?
Hij op zijn beurt negeert haar compleet. “Wat was die Brandon een eikel, zeg!” (blz. 15)

Lynn gaat op bezoek bij haar moeder en haar  twee vriendinnen Tiene En Chris. Met Chris en Tiene gaat ze stappen en ontmoet dan Joey een jongen waar ze een jaar bij in de klas gezeten heeft. Ze worden verliefd en spreken vaker met elkaar af. Dan overkomt Lynn iets ernstigs dat haar hele leven opverhoop gooit.
Ze gaat zich anders gedragen en sluit zich op.

Dan begint het nieuwe schooljaar op een school waar ze buiten Brandon niemand kent. Dat maakt het nog moeilijker voor haar ze gedraagt zich vreemd en trekt zich nog meer terug uit het sociale leven.
Lynn vertrouwt niemand meer, probeert alles in haar eentje te doen. Juist op dat moment gaat Brandon praten en Lynn komt stukjes van zijn geheim te weten.
Hierdoor groeien ze naar elkaar toe, maar dan slaat het noodlot nogmaals toe….

” At summer’s End” is een Young Adult boek,  maar als volwassen lezer, werd ik toch verrast door het verhaal. Het boek is een echte aanrader en ik zie al reikhalzend uit naar het tweede boek van Kim de Bruin

Waardering: 8/10


Lees “At Summer’s End” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *