Zwarte koffie – Kelly ter Velde

Titel: Zwarte koffie
Auteur: Kelly ter Velde
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 978 94 021 6540 1

Adam Moulay, succesvol zakenman, is razend nadat een belangrijke deal tussen hem en Reynold Jensen afketst. Om zich te wreken verleidt hij Sasha, de vrouw van Reynold. Zij stelt hem voor een heel speciale uitdaging: haar stiefdochter Olivia Jensen verleiden. Zonder aarzelen neemt hij de uitdaging aan. Dit is dan ook iets wat op zijn lijf geschreven staat.

Maar zo makkelijk lijkt het toch niet te lopen. Olivia doet hem veel meer dan hij ooit had verwacht. De altijd koele en meedogenloze Adam krijgt het voor het eerst echt moeilijk.
Kan Oliva dichter naar hem toe groeien of eindigt ze zoals alle andere vrouwen in zijn leven?

Verliefd

Ondertussen is Olivia stapelverliefd op de aantrekkelijke en mysterieuze Adam. Niet wetende van de afspraak tussen Sasha en Adam gaat ze mee in zijn duistere verlangens. Genot en vernedering wisselen elkaar af, al is de vraag hoe ver Olivia bereid is te gaan. Wat als ze de ware Adam leert kennen?

Tegelijk vecht Olivia nog steeds tegen haar eigen demonen uit het verleden. Het is een geheim dat ze tot nu toe met niemand deelt. Ook niet met Kevin, haar beste vriend. Al staat hun vriendschap op een laag pitje sinds ze Adam heeft leren kennen…

Komt alles terug goed tussen Olivia en Kevin? Achterhaalt Olivia de waarheid over Adam? En hoe reageert Olivia als ze haar demon terug voor haar ziet?

Thrillerdebuut

Kelly ter velde heeft met “Zwarte koffie” haar vierde boek in een jaar tijd geschreven. Waar haar eerdere boeken romans waren, zet ze met “Zwarte koffie” haar eerste stappen in de thrillerwereld.  En dat heeft ze met verve gedaan! Al heel snel zat het verhaal vol spanning, actie en intriges waardoor je het boek moeilijk kon wegleggen. Dit alles was mooi vermengd en afgewisseld met romantische (intieme) scènes. Dit alles in een perfecte balans. Door de toevoeging van romantiek is het geen zuivere thriller, maar dat maakt het verhaal er niet minder goed en spannend door. Integendeel!

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. De hoofdstukken wisselen tussen Olivia, Adam en Kevin. Zo leer je de personages gaandeweg beter kennen. Wat het verhaal nog aantrekkelijker maakt, is het gebruik van flashbacks (Olivia’s nachtmerries) en flashforwards (romantische scènes tussen Olivia en Adam). Zo wordt er nog meer spanning gecreëerd in het verhaal.

Kelly ter Velde heeft bovendien een erg aangename schrijfstijl. Geen te lange of ingewikkelde zinnen, alles in begrijpelijke taal. Het boek leest erg vlot, wat de spanning in het verhaal extra tot zijn recht laat komen. De hoofdstukken zijn niet te lang, en je ziet bovenaan het hoofdstuk duidelijk wie van de personages er aan het woord is.

Onverwachte plottwist

Ook het plot van “Zwarte koffie” zit sterk in elkaar. In het begin denk je te weten in welke richting het boek zal uitgaan, maar hier en daar komen er toch enkele elementen in voor die ik niet had verwacht. En dan heb je nog het einde. Daar zit de echte plottwist en verrassing. Waar ik verwachtte dat het boek ten einde was, slaagde Kelly erin om het verhaal een onverwachte draai te geven. Eentje die zorgde dat het boek nog wel even bleef hangen bij mij. Deze zag ik écht niet komen.

Daarnaast vind ik de titel ook erg leuk gevonden. Voor je aan het boek begint heb je geen idee waarom het boek zo noemt, maar daar kom je al heel snel achter. Leuk én origineel!  De combinatie met de cover maakt het helemaal af.

Horizon verbreden

Kelly ter Velde heeft mij met “Zwarte koffie” aangenaam verrast. Het was voor mij iets volledig nieuws om een thriller te lezen waar romantiek en intimiteit ook een belangrijk onderdeel in is. Maar het hoorde gewoon bij het verhaal, het vormde één geheel. Wellicht is het niet voor iedere die-hard thrillerlezer weggelegd, maar ik kon het alvast wel smaken. Soms loont het om je horizon eens te verbreden.

Daarnaast is het ook gewoon erg knap te noemen dat de auteur een nieuw genre durft aan te snijden. Dit is namelijk niet altijd zo evident. Ik kijk alvast uit naar meer thrillerwerk van haar, en ook aan haar andere werk wil ik mij wel eens wagen.

Waardering: 7/10


Lees “Zwarte koffie” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.