Zwarte Golven – Eric Wewerinke

Titel: Zwarte Golven
Auteur: Eric Wewerinke
Uitgever: Water
ISBN: 978 94 924 9566 2

Tim is net terug van een rondreis door India en heeft moeite om weer te wennen aan Nederland. Als Julia, die hij uit India kent, belt om hem te vragen of hij mee wil helpen een zeiljacht van Nederland naar Corfu te varen springt hij vol overtuiging in het avontuur. Dat Tim geen zeilervaring heeft vindt de eigenaar, Robert, niet erg. Aan boord vertelt Robert honderduit over zijn avonturen en zakelijke successen. Maar langzamerhand begint Tim te twijfelen of Robert wel echt is wie hij beweert te zijn.

Op een kluitje in hetzelfde schuitje

Als je met zijn drieën op een zeiljacht zit, zit je continu bij elkaar op de lip. Dat is op zich al reden genoeg om af en toe wat geïrriteerd te raken. Maar als je het vermoeden begint te krijgen dat iemand niet helemaal zuiver op de graat is, wordt het ronduit beangstigend. Eric Wewerinke heeft dan ook een mooi thema voor een thriller.

Op de omslagpagina staat “Een waargebeurde thriller”. Ik heb mijn twijfels. Ongetwijfeld heeft Wewerinke inderdaad ooit een zeiltocht gemaakt die hem niet zo beviel, maar waargebeurd? De classificatie “psychologische thriller gebaseerd op een waargebeurd verhaal” komt me geloofwaardiger over.

De spanning wordt gedurende het boek langzaam opgebouwd en werkt toe naar een ontknoping die nét even wat schokkender is dan je had gedacht.

Spoiler

Toch ben ik ik er niet helemaal blij over, want in het begin ligt het er allemaal een beetje te dik bovenop. De voorkennis die je hebt wanneer je de tekst op de achterkant van dit boek hebt gelezen verraadt eigenlijk al teveel. Had ik dat stukje info niet gehad, dan was dit boek waarschijnlijk een stuk spannender geweest. Ik schrijf bewust spannender, want zelfs met die spoiler is “Zwarte Golven” een boek dat voldoende spanning in zich heeft om in twee avonden te worden verslonden.

Eric Wewerinke, marketeer, zegt dat hij bezig is met een boek over psychopaten in het bedrijfsleven. Hij zal er zelf al wel een paar hebben meegemaakt. Anders ik wel. Ik kijk uit naar het tweede boek.

Waardering: 7/10

Lees “Zwarte Golven” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.