Zwarte Bloem – Steve Mosby

Titel: Zwarte bloem
Auteur: Steve Mosby
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 90 229 9949 3

Pas op wat je schrijft! Voor je het weet wordt je verhaal werkelijkheid. Met dit uitgangspunt start het verhaal voor hoofdpersoon Neil Dawson. Is dit tevens een waarschuwing van Steve Mosby naar de recensenten? Dan hoeven we niet bevreesd te zijn. “Zwarte bloem” boeit van het begin tot de allerlaatste letter.

“Dit is niet het verhaal van het meisje dat verdwijnt. Dit is het verhaal van het meisje dat terugkomt”, aldus de aankondiging op de voorkant van het boek. Meerdere verhalen die toch een zijn, zijn in elkaar vervlochten in “Zwarte bloem”. Er is het meisje van het verhaal uit een boek dat Neil Dawson op het bureau van zijn vader ontdekt nadat hij heeft gehoord dat zijn vader is verdwenen. Er is het verhaal van een meisje dat het pad kruist van Colin Price de vader van politieagente Hannah Price. Een verhaal dat veel lijkt op het boek. Fictie en werkelijkheid lijken nauw met elkaar verweven. Wiens verhaal wordt nu eigenlijk verteld?
Zowel Hannah, die Neil moest vertellen dat zijn vader onder een viaduct is gevonden – dood, als Neil die een zelfmoord van zijn vader niet kan bevatten, gaan op speurtocht naar de oorsprong van de zwarte bloem. Al weten ze dàt zelf eigenlijk niet. Ze worden beiden gedreven door de behoefte aan veiligheid, en de liefde van een vader.

Steve Mosby intrigeert, bouwt de spanning langzaam op, zet je af en toe op een dwaalspoor  en zorgt uiteindelijk voor antwoorden.  Zodat we op het eind toch weer rustig kunnen slapen, dromend over een bloemenveld vol zwarte rozen.

Veel meer vertellen ondergraaft alleen maar de kracht van het verhaal. Beter is om nu het boek te bestellen!

Waardering: 8/ 10


Lees “Zwarte Bloem” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *